torsdag 22 september 2011

Färsk pasta med karamelliserade tomater

Hur i hela friden ska jag orka middag ikväll? Jag är fortfarande proppmätt på pizzan jag åt i Oskarshamn där vi var på jobbmöte idag. Jag ska aldrig äta pizza igen. I alla fall inte på några veckor.

Men lite senare ikväll när jag blir hungrig igen (för det blir jag ju alltid - jag är född hungrig) får det bli favorit i repris på förra veckans pastarätt, som jag hittade inne hos Gourmetmorsan. Maträtten är otroligt enkel att svänga ihop, och består i stort sett av precis det ni ser på tallriken; färdiga, färska ravioli-kuddar med valfri fyllning, lite färsk rucola, knaperstekt bacon, några skedar Philadelphiaost i smaken soltorkad tomat/getost (okej då, den syns kanske inte på tallriken) och nyriven, färsk parmesan. Och tomater, icke att förglömma! Jag testade att karamellisera tomathalvorna för att få lite sötma till maträtten, och det blev verkligen jättegott! När man karamelliserar tomater värmer man upp lite matfett i en stekpanna, men bara ytterst lite. Sedan strör man ut ca 1-2 msk strösocker i stekpanann och lägger på tomaterna med snittytan nedåt. Efter ett tag blir sockret brunt, och efter ett par minuter har tomaterna fått en lite brun, härligt god karamelliserad yta. Alldeles underbart gott!

14 kommentarer:

  1. Hej, blir alltid lika glad när jag ser att du kommenterat på min blogg, blir lixom helt varm inuti. Det här är en väldigt konstig fråga, men skulle du vilja ha kontakt med mig, typ genom mejl? jag går igenom en jätte jobbig period i livet och mår ganska dåligt, har ingen vuxen att prata med. skulle va helt underbart att ha någon att kunna skriva mejl till ibland och bara få skriva av sig. fortsätt uppdatera som du gör, din blogg lyser upp min dag!

    SvaraRadera
  2. Man blir hungrig, så man vågar knappt läsa vidare! ;)

    SvaraRadera
  3. Linnea, det är klart, det är bara att maila! Kram!

    SvaraRadera
  4. Karamelliserade tomater, låter ljuvligt redan innan man läst hur de kockas till.

    SvaraRadera
  5. Detta med tomaterna måste jag testa. Eftersom jag troligtvis kommer skörda tomater ända tills (läs lagom tills jul) så måste jag hitta på lite roliga saker med dem utöver att äta dem som de är.

    SvaraRadera
  6. Oskarshamn? Nej, på riktigt! Det är ju min hemstad - och därtill pizzornas huvudstad ;) Jag har ännu inte hittat en pizza godare än de som kan hittas där hemma - ja, det är faktiskt det enda som Oskarshamn har att erbjuda ;) Hoppas du tyckte om din! Och kvällsmaten låter helt fantastisk, som vanligt <3

    SvaraRadera
  7. Låter mycket gott! Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  8. Låter alldeles, alldeles ljuvligt! Som allt med karamelliserade tomater - det kan liksom aldrig bli fel.

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  9. Ojojoj!! Vilken pasta! Me like!!
    Visst känner man ofta så efter pizza. Aldrig mer!! I kväll blir det hemmapizza här:)

    SvaraRadera
  10. Mums vad gott! Ska absolut testa att karamellisera tomater. Och smaksatt creme friache, varför kan inte Arla/Skånemejerier exportera det hit? Saknar verkligen det!!

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  11. Tack för dina fina ord! Det värmer. Du är en av mina favoritbloggare.

    Du får lägga upp bild på Melly här på din blogg sen :) På beskrivningen låter det som Malva också. Bally kommer garanterat gilla henne om några månader :P

    SvaraRadera
  12. Spännande med karamelliserade tomater! Det ser som vanligt oemotståndligt gott ut!

    SvaraRadera
  13. Hej Helena!
    Vad roligt att du föll för denna pastarätt... det gjorde vi med, och den återkommer med jämna mellanrum här hemma! De där karamelliserade tomaterna ska jag absolut testa nästa gång! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  14. Hejsan Svejsan
    Vad ser det bare smarrigt ut. Vilken tur jag har haft som har hittat din blogg, vad är den bara fin och du skriver både roligt och bra.
    Så nu står den som favorit bland mina blogg så jag inte går miste om nyheter från dig
    Ha en rigtig fin dag, kram från mig<3

    SvaraRadera