onsdag 19 oktober 2011

Dessert för många

När jag ska göra dessert till många brukar jag göra något så tacksamt som frozen cheesecake. Man vill ju kunna ta fram efterrätten och bara servera den, och lägga så lite tid som möjligt på den. Helst gärna så lite disk som möjligt också, för den delen. Frozen cheesecake, eller Philadelphiaglass som det ibland kallas, går hem hos alla och kan tillverkas långt i förväg. Vill man göra det riktigt enkelt för sig så skär man upp alla bitar och lägger dem lite avskiljda i en form som sedan kan stå och vänta i frysen tills det är dags för servering. Det tar längre tid än man tror att stå och såga i en djupfryst cheesecake när ett tiotal gäster sitter och väntar. Recept på frozen cheesecake hittar ni här. Servera gärna med några hallon till, eller en sås på hallon som fått koka ihop med lite florsocker.

Och nu kan man börja rösta hörni, till årets matblogg! Det är indelat i två kategorier; matbloggar och dessert och bak. Jag skulle tippa på att min blogg går under den vänstra kategorin matbloggar, namnet till trots. Namnet Bara en kaka till syftar egentligen mest på min bristande karaktär vad gäller att hålla fingrarna i styr när det bjuds på godsaker. Jag äter alltid tills jag (eller någon annan) skäms. Röstar gör man här!

12 kommentarer:

 1. Alltså, den där cheesecaken har jag gjort i över tio års tid och den är fortfarande en av de bästa grejer man kan ha i frysen. En riktig hit! Jag vispar även grädden innan jag blandar allt vilket gör den extra hög och har digestiv över och under. Kexen lägger jag i en fryspåse, tar kavlen och drar ett par drag!

  Tack för din alltid lika trevliga blogg, bilder och recept! Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Ha ha ja det här med att såga i en frusen cheesecake har man gjort alldeles för många gånger. Riktigt smart att ha den färdigdelad. Har någon gång använt mikron vill jag minnas, men det känns ju inte speciellt fancy...

  SvaraRadera
 3. Lenita från Bohuslän19 okt. 2011 21:14:00

  Nu har jag röstat på den finaste bloggen som finns...din!!Jag hoppas du tar hem priset..håller tummarna :-) Cheesecake är bara så gott! Min man är en hejare på detta goda bakverk...alltid han som får vispa ihop denna goda kaka.Jättebra tips på att skära upp den och förbereda. Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Smart att skära upp portionsbitar! Tack för det tipset!

  SvaraRadera
 5. Härlig form och härligt tips, tackar, tackar <3

  SvaraRadera
 6. Tack för era fina kommentarer! :-)

  SvaraRadera
 7. Nu har jag röstat på dig kompís!

  SvaraRadera
 8. Jag vill ha en riktigt frys nuuuu! Receptet sparas tills dess. Och visst är det guld att förbereda innan, älskar det!

  SvaraRadera
 9. Så piffigt med färdiga bitar!
  Alltför många gånger har jag glömt att ta ut caken ur frysen :D

  SvaraRadera
 10. Det är ju så gott med frozen cheesecake! Smart o skära upp i förväg. OCH självklart röstade jag på dig så fort det gick att rösta ;-) Trevlig helg! Kram Anna

  SvaraRadera
 11. Bra tips med färdiga bitar, den här kakan är ju verkligen supergod. Vi brukar servera den med varma hjortron. Det är riktigt gott!
  Kanske måste göra en sån snart.

  SvaraRadera