lördag 15 oktober 2011

Förrätt på bresaola och kantareller

Här kommer ett prima förslag på en förrätt som är helt i säsong just nu! Inspirationen har jag hittat hos min kompis Remsan, som dessutom hade kokt, skivad rödbeta på sin tallrik. När den här förrätten tillagades här hemma fanns ingen tid för rödbetor, men det går precis lika bra utan dem. Receptet är precis det ni ser på tallriken; bresaolaskivor (finns färdigförpackade i charkdisken), ruccola, smörfrästa trattkantareller, ett par skivor västerbottenost och rostade pinjenötter. Avsluta varje tallrik med att dra några varv med pepparkvarnen och ringla lite olivolja över. Den här förrätten tar inte alls lång tid att göra, men kan ändå förberedas, plastas in och förvaras i kylen (eller utomhus på ett balkongbord så länge utomhustemperaturen tillåter.)

11 kommentarer:

 1. Jag har inte ätit bresaola än men har funderat på det länge nu så jag får helt enkelt göra slag i sak :-)

  SvaraRadera
 2. Åhhh gode tid så gott! kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Oj så gott det är med bresaola. Va i Rom i somras och käkade en förrätt med det och det var verkligen himmelskt smarrigt :)

  SvaraRadera
 4. jag dreglar som bara den..

  //mela www.melastar.blogg.se

  SvaraRadera
 5. Visst är detta gott ihop!
  Vet du, jag fick en hel servis precis likadan som din som jag gav bort till lillasyrran för jag tyckte att jag inte hade plats i skåpen! Hur dum får man vara?! Ångrar mig varje gång hon bjuder på mat serverad på de fina tallrikarna.

  SvaraRadera
 6. Det ser alldeles ljuvligt ut! Trots att jag inte direkt är någon storkonsument av kött tänkte jag aldrig ge upp bresaola - det är löjligt gott!

  SvaraRadera
 7. OJ, så gott, detta måste jag med testa!

  SvaraRadera
 8. Grattis i efterskott Helena!!!!! Har ju varit på semester så missat en hel del viktigt under tiden märker jag ;-) Kramar Anna

  SvaraRadera
 9. Åh bresaola är så gott! I förra veckan åt vi som det står på förpackningen. Rostade pinjenötter, ruccola, citronsaft, havssalt, peppar, olivolja. Himmelskt! Smakerna passar så bra ihop :)

  SvaraRadera