torsdag 3 november 2011

Favoritpastan med tomatpesto

Alltså, den här pastan som Olof brukar laga är bland det godaste jag vet. Det är så gott att jag har krävt att få det som fredagsmiddag resten av året. Faktiskt. Det är hemmagjord tomatpesto på bland annat mandlar och solroskärnor, som serveras med den ack så viktiga ingrediensen buffelmozzarella. Och så finpasta till det. Kan det inte bli fredag snart? Nedan följer receptet på hur man lagar till ett högkvalitativt fredagsmys för två personer. Och glöm för böfvelen inte bort fredagsvinet!

spaghetti för 2 (gärna lite finare sådan)
1 pkt (125 g ) buffelmozzarella

Olofs tomatpesto:
ca 1 näve mandlar, finhackade
2 msk solroskärnor (kan uteslutas)
1 vitlöksklyfta
ca 8 finhackade cocktailtomater
0,5 dl olivolja (rapsolja funkar också fint)
1 kruka färsk basilika
ca 1 dl riven parmesanost
grovmalen svartpeppar
flingsalt (snåla inte på saltet här!)

Finhacka mandlar, cocktailtomater, vitlök och basilikablad. Blanda det i en skål tillsammans med solroskärnor, olivolja, riven parmesanost och salt och peppar. Du behöver inte ta fram någon mixer, det räcker att bara finhacka och röra ihop. När du har kokat finpastan så blandar du samman den med peston. Toppa med buffelmozzarellan delad i bitar, och ringla lite extra olivolja över varje portion precis före servering, och dra något extra varv med pepparkvarnen. Den här maträtten är beroendeframkallande!

15 kommentarer:

  1. Oj den här måste vi testa. låter underbart gott.
    Något vintips till rätten?

    SvaraRadera
  2. Tacktacktack och bock! Och trevlig fredag!

    SvaraRadera
  3. Mums, det får man ta och testa!

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Vilken superfin blogg du har. Här skall jag leta inspiration

    SvaraRadera
  5. Ja tack, ni kan skicka två portioner till Ystad i morgon, vinet har vi redan hemma:)

    SvaraRadera
  6. Slurp, får hamna på to do-listan... den börjar bli lång nu! :)

    SvaraRadera
  7. Vilken tur du har, idag är det fredag och du kan njuta hur mycket du vill! =) Låter ju helt fantastiskt gott också, bara härliga ingredienser, det kan väl inte bli annat är bra? Det är alltid roligt med varianter på pesto <3

    SvaraRadera
  8. Det här receptet sparar jag!

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  9. Det här receptet provade vi direkt till fredagsmiddag. Jättegod och, som "säger", beroendeframkallande. Det blir garanterat repriser på detta.
    Trevlig helg!
    /Birgitta

    SvaraRadera
  10. Birgitta, vad kul att du redan provat receptet, och att ni gillade det! :-)

    Och Marion, vintips? Hm, jag tror det mesta funkar, faktiskt. Men själv föredrar jag ett kryddigt och mustigt rödvin, gärna ett ripassovin.

    SvaraRadera
  11. Vilken fin blogg, jag har precis hittat hit. Det här receptet MÅSTE jag prova!! Hälsningar Linda

    SvaraRadera
  12. Fredag igen och den här pastan är en given rätt! Ha en skön fredag och tack för alla fina recept!
    /Linnéa

    SvaraRadera