fredag 4 november 2011

Kreativ drink med kolasmak

Den här drinken smakar både kola och vanilj, och kan garneras med såväl kolasnören som en vaniljstång eller en kolaklubba. När vi blandade drinken hade vi dock noll och ingen tillgång till kolaklubbor. Var hittar man ens kolaklubbor, nuförtiden? Vaniljstängerna lös också med sin frånvaro i skafferiet. Det enda som kom i närheten av dem var Ballys små godisstänger - beefsticks med smak av oxkött. Det kändes inte helt aktuellt. Tacka vet jag ett paket klassiska kolasnören! Resten av förpackningen kan man sedan i godan ro äta upp. Det här behövs till en drink:

0,25 dl De Kuyper Butterscotch-likör
0,5 dl vaniljvodka
valfri mängd Sprite att fylla upp glaset med
valfri garnering (t ex vaniljstång, kolaklubba eller kolasnöre)

Skaka butterscotchlikören med vaniljvodkan tillsammans med några isbitar i en shaker. Häll över i ett trevligt glas, och fyll upp med Sprite eller någon annan fruktsoda efter smak och tycke. Garnera med något kreativt. Färdigt!

10 kommentarer:

 1. Riktigt cool bild...är det en upp-och-nervänd stor som herr fotograf har fotat?? ..o drinken smaker säkert ljuvligt med 2 av mina favoritingredienser! Hoppas ni har en skön söndagskväll mina favoriter!! pusssssssssss på er!

  SvaraRadera
 2. Riktigt häftig drink ju, undrar just hur reaktionerna blir när man sätter fram ett glas kolasnören?

  SvaraRadera
 3. Ha ha... Underbart Helena! Perfekt att kombinera godis och drink.

  SvaraRadera
 4. Louise - du känner oss alltför väl. Det är en av Olofs högt älskade pinnstolar. Om vilken jag håller mina åsikter för mig själv... ;-)

  SvaraRadera
 5. Vilken kreativ drink! Blev det gott?

  SvaraRadera
 6. Man blir alltid så glad av att kika in här! Måste visa Mattias, han älskar kolasnören så han skulle nog inte bli direkt ledsen av en sån drink! Trevlig helg! Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Roligt :) Verkligen kreativt!

  SvaraRadera
 8. Möjligtvis en av de mest innovativa drinkar jag sett! :=)

  SvaraRadera