tisdag 29 november 2011

Veckans vintips - Valle Reale

Tisdagsvin, någon? Jag vet att vi bara är i början av veckan, men det är inget jag ser som ett hinder för att korka upp och köra ett veckans vintips! Den här gången tipsar jag om rödvinet Valle Reale Montepulciano d'abruzzo som har en ylande varg på etiketten, vilket onekligen tar begreppet "rödtjut" till en ny dimension. Som vanligt är vinet från Italien och klassas som kryddigt, något som får mig att inse att jag verkligen måste vidga mina vyer vad gäller vin. Min vinkonsumtion är ju lika snäv som en för trång pennkjol. Nästa gång lovar jag att testa något från ett annat land. Förnyelse förnöjer. Men - tillbaka till det här vinet - det är jättegott. Det har nummer 2355 på Systemet, och jag valde det för att jag har testat ett rosévin med en liknande etikett som var riktigt gott. Och för att jag sedan Toscanaresan i sommar gladeligen hugger alla flaskor med namn på en region där jag har varit. Nästa gång kanske man skulle åka till Frankrike, rent av?

9 kommentarer:

 1. Tack för fint vintips bloggkollega!! Du har en mycket inspirerande och GOD blogg!!! mari.

  SvaraRadera
 2. Jahaja, lika bra att skriva upp på inköpslistan då, för delar vinsmak det gör vi ju absolut!

  SvaraRadera
 3. Får jag det på torsdag :- )

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Ja, inte är jag den som klagar. En flaska italienskt går hem även i min smala repertoar av vin. Och jag har aldrig ens varit i Italien. Gud geve hur det blir efter den resan... Detta är ett köp till helgen i alla fall! Tack för tipset! :)

  SvaraRadera
 5. Man kan dricka vin alla dagar i veckan, eller annat med för den delen, det har jag lärt mig i mitt nya hemland. :)

  SvaraRadera
 6. Jag drack ett JÄTTEGOTT vin i helgen, det måste du testa! ;-) Det är inte italienskt utan amerikanskt. Väldigt bärigt och kraftigt. Om vinet står det att det är eldigt, någon som beskriver det bra. En riktig höjdare! 7 deadly zins --> http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=7+deadly+zins&sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&groupfiltersheader=Default&filters=searchquery%2c&artikelId=299029&varuNr=6690&referringUrl=%2fSok-dryck%2f%3fsearchquery%3d7%2bdeadly%2bzins%26sortfield%3dDefault%26sortdirection%3dAscending%26hitsoffset%3d0%26page%3d1%26searchview%3dAll%26groupfiltersheader%3dDefault%26filters%3dsearchquery%252c

  SvaraRadera
 7. Frida - 7 deadly zins är en klar favorit! Jag gillar även zinfandelvinet Cline, riktigt hyvens! :-)

  SvaraRadera
 8. Måste passa på att tacka dig för en fantastisk fin blogg! Underbara bilder, välskrivna texter och inspirerande recept - jag njuter!

  Varma hälsningar från en livsnjutare som älskar Italien

  SvaraRadera
 9. Tack för era fina kommentarer! :-)

  SvaraRadera