söndag 18 december 2011

Julgranskampen

Så har det då blivit dags att dra igång den årliga kampen om julgranen. Jag vill alltid att vår julgran ska vara en stor, fin och burrig kungsgran. Olof å andra sidan har en outtömlig kärlek för taniga, tragiska granar som ser ut som den här som vi hittade bakom en husknut när vi var på loppisrunda med Calle och Louise förra vintern. Olof har till sin stora glädje hittat en medkämpe för taniga granar i Calle, medan Louise och jag vill ha lika stora och fluffiga granar som Sue Ellens frisyr i Dallas. Calle har ju utan tvekan fler skäggstrån än den här granen har barr. En perfekt gran, i deras tycke. Den ska andas småländskt svårmod och se lika plågad ut som en manusförfattare på Dramaten. Det återstår helt enkelt att se vem som vinner årets julgranskamp.

13 kommentarer:

 1. Jag är faktiskt beredd att hålla med de skäggbeprydda herrarna :D Just den där granen på bilden är ju precis helskön! En gran att komma ihåg....tänk på att även en tanig gran är värd att älskas :D

  SvaraRadera
 2. Alltid en kamp om den perfekta granen. Vi kör med liten bordsgran i plats. Hoppas jag slipper blanda mig i föräldrarnas granjakt!

  SvaraRadera
 3. Vi hejar absolut på dej, svulstigt och glittrigt, precis som en Disneygran ska det vara. Så det så!

  SvaraRadera
 4. Hahaha, Olof verkar vara en urskön typ! ;)

  Själva har barnen en liten plastgran i sitt rum, det får duga!

  SvaraRadera
 5. Lenita från Bohuslän18 dec. 2011 18:37:00

  Ha..ha...vilken underbar bild! Du kan då uttrycka dig i härliga ord när du skall beskriva saker och ting :-) Inläggen blir så himla roliga.Hoppas nu att du finner din fluffiga Sue Ellen gran,jag har funnit min ädelgran som står pyntad i klar i finrummet. Kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Haha! Jag håller med dej, en stor tät fin gran, hur ska man annars kunna hänga upp allt pynt ? ;-)

  SvaraRadera
 7. Alltså, lite skavanker är ju charmigt, men det får ju finnas vissa gränser för hur ful en gran får vara :oD

  Julkram

  SvaraRadera
 8. Ha ha håller med dig klart man vill ha en Kalle Anka gran ge dig inte ; ) kram Sofia som inte firar jul på Öland i år utan hemma i Hjo : ) kram Sofia

  SvaraRadera
 9. Haha haha haha... Vilket roligt inlägg, jag skrattar högt här på kontoret. Jag tycker att granen ska vara jämn och tät - röd gran eller kungsgran spelar ingen roll, även om kungsgran känns lyxiga. Men jag är uppvuxen med röd gran så det är mer tradition för mig. :-)

  SvaraRadera
 10. Vilken mysig blogg du har!
  Hälsningar Åsa

  SvaraRadera
 11. Vilken fin blogg du har!
  Jag var precis likadan som liten och frågade redan till frukost vad vi skulle äta till middag. Min inte så matintresserade mor tyckte det var mindre roligt ;)

  SvaraRadera
 12. heja vara disney-granar!!! du skulle varit med mig har pa baten, har ar minsann rejala granar och rejalt med pynt vill jag lova!! pussss!

  SvaraRadera
 13. Snygg kofta kompis!!!! Kram

  SvaraRadera