onsdag 21 december 2011

Kladdkaka med pepparkakskryddor

Oj oj oj vad god den här kladdkakan är! Jag ber om ursäkt för min uppenbara brist på blygsamhet, men den här kladdkakan som är spetsad med pepparkakskryddor är helt fantastiskt god! Dessutom innehåller den en hel chokladkaka med havssalt också. Den smakar som pepparkaksdeg blandat med choklad. Ni hör ju, garanterat värd att prova, alltså!

Kladdkaka med pepparkakskryddor, 8 port.
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 påse färdigblandade pepparkakskryddor (påsen är på 18 g och kommer från Santa Maria)
1 msk vaniljsocker
100 g smält smör
100 g 70% choklad med havssalt (jag använde den från Lindt, men det går precis lika bra med vilken choklad som helst, och att då istället tillsätta 1 tsk havssalt)

Rör ihop ägg och socker, det behövs inte vispas. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem också, och smält smöret och rör ner det till en jämn smet. Hacka chokladen och rör i den också. Häll upp i en smord form och ställ in den i mitten av ugnen på 175C i ca 15-20 min, den ska vara lite lös i mitten så att det blir en kladdig kladdkaka. Servera med vispad grädde.

Idag finns för övrigt det revolutionerande gröttipset med på Nordljusbloggen där jag gästbloggar idag, dagen till ära!

16 kommentarer:

  1. Måste jag testa tack och er hund är ju bara bedårande! kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Underbaraste fotomodellen ju:) Hyr ni ut honom mot några ben?

    SvaraRadera
  3. Åh låter väldigt gott! Jag är ett stort fan av pepparkakskryddor! :D

    Såg att du är med i Barometern också! Det passar dig perfekt!

    Kram
    Camilla

    SvaraRadera
  4. Hör du, bakverksgudinnan! Jag hade tänkt ge mig på din pepparkakspannacotta till svärmor. Frågan är bara; hur tidigt kan jag göra den? Så att den fortfarande är i bra skick till lördag.

    SvaraRadera
  5. Emma - en dag innan är alltid bäst, så fredag blir perfekt!

    SvaraRadera
  6. Undrar vad lille bally tänker. Han är så snäll och ställer upp och fotas ihop med all världens godsaker. Att han inte bara snor åt sig lite gott. Jag hoppas tomten kommer med något riktigt gott till fotomodellen.
    Roligt att se dig lite överallt. Du ska se, snart är du skribent på heltid!

    SvaraRadera
  7. Åå låter underbart gott!! Och vilken fin blogg du har, massa härliga recept och fina bilder :)

    SvaraRadera
  8. Bally är världens snällaste lilla fotomodell. Han låter hälsa att han gärna hyr ut sig själv mot några tuggben. Eller en bit korv, han är inte svår.

    SvaraRadera
  9. Söööt hund och kladdkakan låter verkligen mumma!!

    SvaraRadera
  10. Haha, vilken fantastisk bild.

    Hoppas att ni får en finfin jul, kära du!

    SvaraRadera
  11. Mums det ser gott ut, har faktiskt aldrig testat pepparkakskladdkaka.

    Jag har gett dig en bloggaward för att du inspirerar mig så otroligt mycket med bilder och i köket.
    http://marionsblogg.blogg.se/2011/december/bloggaward.html

    SvaraRadera
  12. Lindts smaksatta kakor är bara 47-49%. Tyvärr är det många som tror att de är betydligt mörkare än de är...

    SvaraRadera
  13. Hahaha, jag förstår din brist på blygsamhet när jag läser receptet, det låter helt makalöst gott det där alltså, och bilden gör mig ännu lite sugnare <3

    SvaraRadera
  14. Aw, vilken söt liten hund!

    Pepparkakskladdkaka har jag aldrig testat, det låter gott :)

    SvaraRadera
  15. Vilken härlig blogg du har, här ska jag kika in ofta!

    SvaraRadera
  16. Oj, var det inte mer kakao än så i den? Där ser man. Men den fungerar bra den också! :-)

    SvaraRadera