tisdag 13 december 2011

På Köttbaren i Stockholm

I lördags åt Olof och jag lunch på Köttbaren i Stockholm. Det är en restaurang som både serverar mat och säljer kött över disk, och som sitter ihop med Melker Anderssons populära restaurang Grill.


Inredningen var genomtänkt och rustik in i minsta detalj, från de rejäla träborden på de kakelsatta golven till industrilamporna som hängde ner från tunga, rostiga kedjor.


Vi fullständigt älskade stället! Om vi bodde i Stockholm skulle vi bli stammisar.

Jag åt en chiligryta på högrev som serverades med salsa, gräddfil och rostat surdegsbröd, och Olof gick loss på råbiff som serverades i en glasburk.

Förutom styckdetaljer kunde man även köpa med sig såser, grönsaker och en hel del annat. Nästa gång jag åker till Stockholm vill jag absolut äta här igen!

9 kommentarer:

 1. Låter som något för mig och min fästman, vi bor i Stockholm men har aldrig hört eller sett om denna restauran. Vart ligger den? Mysig och inspirerande blogg du har!/Hilde

  SvaraRadera
 2. Hej Hilde, vad kul att du gillar bloggen! :-) Köttbaren finns på Tegnérgatan 32 i Stockholm.

  SvaraRadera
 3. Hur har jag kunnat missa detta ställe??!!

  SvaraRadera
 4. Detta lät supermysigt! Hit måste jag nästa gång jag åker till Stockholm :)

  SvaraRadera
 5. Åh vill gå dit, ser urmysigt ut. Får helt klart lägga ett besök där när vi åker upp till Stockholm.
  Du som är lite "förklädes tokig", jag har öppnat min nya webshop med förkläden från Carolyns Kitchen och Jessie Steele. Tilla gärna in http://webshop.kaksmulan.se/

  SvaraRadera
 6. Rena rama paradiset! Hit ska jag minsann. Och så vacker du är på fotot!

  SvaraRadera
 7. Lenita från Bohuslän14 dec. 2011 18:27:00

  Vilka underbara bilder! Du var fantastiskt vacker på bilden :-)Man blir tokigt frälst när man träffar på såna här ställen...önska det fanns lite mer av detta hos oss :-) Stockholm är en bit bort som sagt.Men jag förstår att detta är ett ställe som måste testas när man besöker storstaden :-) Tack för alla fina restaurangtips som du bjuder på med urläckra bilder!Kram.

  SvaraRadera
 8. Men vad snälla ni är, tack hörni! Så då syns det inte att jag döjer ett halvt surdegsbröd i kinderna, vad bra! ;-) Jo, Stockholm är ju inte direkt grannstaden... men det är kul när man hittar sådana restauranger, där de verkligen har tänkt på inredningen. Vi hann med en after work på Griffins också precis vid Centralstationen, också absolut värt ett besök!

  SvaraRadera
 9. Schysst! Jag var inne i den restaurangen/butiken för ett par månader sen... dessvärre blev det varken något inhandlat eller ätit. Men fint var det! God jul!

  SvaraRadera