torsdag 31 mars 2011

Törneby Herrgård i Kalmar

Kalmar har fått ett nytt lunchställe, och enligt mig är det stans bästa lunchställe just nu. Trots att det egentligen ligger lite utanför stan, borta vid flygplatsen. Det är i själva verket ett hotell, men sedan en liten tid tillbaka har de även lunchservering på vardagarna. Tjejen som tog över stället i höstas har sedan dess renoverat det, och när man kliver in genom dörrarna vill man inget annat än att flytta in direkt. Speciellt i köket.

Dagens rätt serveras vackert upplagd i matsalen. Själv ansåg jag mig tvungen att testa det vegetariska alternativet sist jag var där, för vem kan tacka nej till spenat- och ricottafylld canneloni i tomatsås?

Det fina med maten är att det smakar så hemlagat. Det smakar inte alls som storkök eller klassisk restauranglunch brukar smaka, utan det smakar precis som om någon lagat till en lunch till dig i sitt kök hemma och serverat dig den vid köksbordet. Fast ett mycket finare köksbord. Salladsbordet har riktigt bra alternativ, och det hembakta brödet är fortfarande varmt och rykande färskt.

Marija och jag njuter av solen som strömmar in genom fönstren och ser fram emot när vi kan sitta på uteserveringen om någon månad!

En annan anledning att inta sin lunch på Törneby Herrgård är faktumet att man får efterrätt. Förra veckan fick vi chokladmousse, igår fick vi hemmagjorda chokladbollar. Lite längre fram i april kommer de även att öppna en caféverksamhet torsdagar till söndagar. Jag har en känsla av att jag kommer att bli en stammis.

onsdag 30 mars 2011

Ädelostpasta med bacon och valnötter

Inspirerad av rådande cravings inne på favoritbloggen Att vara någons fru kommer här ett pastarecept med ädelost och bacon. Låt oss inte disktuera kalorier. Det är oartigt att prata bakom ryggen på sina bästa vänner. Och handen på hjärtat, om man får välja mellan en tallrik ädelostpasta med bacon och en tallrik sallad, vad väljer man? Precis.

1 bit ädelost (ca 140 g)
1 pkt bacon
3 dl grädde
grovmalen svartpeppar
1 dl hackade valnötter
pasta

Klipp baconskivorna i bitar och knaperstek dem i en stekpanna, och låt dem sedan rinna av på hushållspapper. Värm därefter upp grädden i samma stekpanna, smula ner ädelosten och rör tills ostens alla klumpar har smält ner i grädden. Dra några varv med pepparkvarnen, och lägg sedan ner baconbitarna i såsen. Blanda, och servera till pasta. Toppa varje tallrik med hackade valnötter. Receptet räcker till 2-3 personer.

Grillpremiär!

I helgen hade vi grillpremiär! En lång grillsäsong med feta såser och mört kött väntar alldeles runt den röda husknuten. Premiärgrillandet bjöd på marinerat fläskkött, sparris och getostfyllda champinjoner.



Svärmor och jag satt och solade oss mot den varma husväggen medan Olof var projektledare för grillen. Självklart höll sig Bally inte längre ifrån bordet att han skulle kunna ta hand om eventuell fallfrukt.

Men ett klassiskt tuggben är ju inte så fel det heller, trots att det inte är grillat.

tisdag 29 mars 2011

Vinn kex!

Jag har vunnit en kexätartävling en gång. Jag antar att ingen egentligen är förvånad. Det visade sig att jag var en rackare på att tugga i mig en ansenlig mängd kex på kort tid. Kexen på bilden går dock säkra, för de har jag tänkt lotta ut. De kommer från Brago som precis lanserat Bondgårdskex och en tillhörande pedagogisk app för småbarnsföräldrar som ni kan läsa mer om här. Man behöver dock inte äta kex på tid för att vara med i utlottningen, det räcker att lämna en kommentar om att ni vill vara med och tävla, så drar jag en vinnare på fredag efter kl 18.00.

måndag 28 mars 2011

Kvällens läsning

Det är med illa dold förtjusning som jag kan konstatera att kvällens gympapass är fullbokat och jag inte kommer att få plats. Hähä! Ibland har man tur, helt enkelt. Därför stannar jag hemma och läser senaste numret av ELLE Mat och Vin istället. Jag börjar med reportaget om Sofi Fahrmans tjejfest!

Vårfint ute

I helgen sken solen över Öland, och jag bestämde mig för att det var dags att göra mig av med jularrangemanget framför ytterdörren som syrran planterade lagom till första advent. Nu är den stora zinkkrukan istället fylld med färglada små penséer.

Rara och glada små penséer. De var dock mindre glada efter mörkrets intåg då de låg ner och såg ut som de druckit för mycket vin. I själva verket hade de inte druckit alls. Jag är helt enkelt lite duktigare på det här med mat än vad jag är med blommor. Men de fick sig en rejäl slurk, och nu är de glada och uppåt igen.

Självklart hjälpte Bally till vid planteringen, på sitt alldeles egna sätt.

Vintergäcken breder ut sig över hela rabatten nu, och lyser upp trädgården som gula små solar. Tur att de inte behöver vattnas...

söndag 27 mars 2011

Godaste rulladerna

En favoriträtt på helgerna här hemma är lyxiga rullader. Olof brukar stå för dem, eftersom det är ett recept han finner manligt och som gör att han kan känna sig lite som Per Morberg när han tillagar det. Olof går in för sina rullader till 110%, och ser uppriktigt sårad ut när jag påminner honom om att vi har en köttbank avsedd just för att platta till köttbitar med, när han står med stekpannan i en höjd backhandsving. Rulladerna tar en stund att göra, men det är en perfekt maträtt en söndag, eller när man har gäster. Receptet är beräknat för 4 personer:

8 lövbiffar
ca 4 msk dijonsenap
2 inlagda gurkor
2 morötter
8 skivor bacon
1 lök
tandpetare/spett behövs också
smör till stekning
vatten till bräsering
kalvfond

Lägg ut lövbiffarna, platta eventuellt till dem lite extra, och bre varje biff med dijonsenap. Lägg sedan på en skiva bacon, en bit morot, en bit lök och en bit saltgurka. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare eller spett, sedan är det dags för bräsering. Mycket fint och moget ord. Man får plats med fler rullader på ett spett än på tandpetare, men det beror ju lite på hur stor grytan är som man ska bräsera dem i.

Börja med att bryna rulladerna runt om i lite smör, och slå sedan över vatten så att rulladerna täcks. Häll i en skvätt kalvfond, och om du fick någon lök, morot eller saltgurka över kan du alltid slänga i det också, det ska ändå silas sedan. Koka i 45 minuter, och se till så att rulladerna alltid är täckta av vatten, fyll på med mer om det behövs. Ta sedan upp rulladerna (förvara dem gärna i en tom kastrull med locket på under tiden) och koka den kvarvarande vätskan i kastrullen tills hälften är kvar, det ska användas till sås. Se till så att du i alla fall får ca 3 dl vätska att göra sås på. Sila vätskan.

Såsen består av:
ca 3 dl vätska från bräseringen
3 dl grädde
salt
peppar
1-2 msk soya
2 msk kalvfond
1 msk svartvinbärsgele
ev. 1 msk mjöl + en skvätt mjölk till redning, alternativt brun maizena

Blanda alla ingredienser och låt koka upp, om såsen är för tunn kan du reda den med antingen maizena eller en toppredning av ca 1 msk mjöl skakat med en skvätt mjölk. Servera med potatis.

Alla i familjen älskar rullader! Så mycket att man bör sitta kvar på sin plats, för det här är precis vad som händer om man reser sig för att gå och hämta kameran. En hårig liten gremlin tar över.

lördag 26 mars 2011

Lördag!

Fredagar i all ära, men lördagar är inte så dumma de heller. Just nu sitter jag ute på terrassen i eftermiddagssolen och ägnar mig åt det här...

...och det här!

fredag 25 mars 2011

Fredag!

Den här helgen har börjat riktigt bra! Jag har vunnit en tävling hos fina Malenami, och nu sitter jag i soffan och sippar vitt vin och läser alla härliga bloggar som finns därute, samtidigt som Olof lagar en middag som jag handlade ingredienser till sent igår kväll. Det tog mig ungefär en kvart att hitta var affären gömde sin mozzarella. Jag vandrade omkring i ostavdelningen så länge att folk måste trott att jag har en pervers böjelse för ostar. Eller att jag bara är konstig. Men vi ska inte äta enbart mozzarella. (Även om det inte hade varit något fel med det.) Osten ska få sällskap av små plommontomater, basilika och spaghetti också.


Kvällens fredagsvin heter Boulder Bank och är ett friskt vitt vin från Nya Zeeland. Jag blev rekommenderad att köpa det på Systembolaget, med indikationen att det skulle passa gott till våriga primörer som sparris, men även getost, fisk och skaldjur. Förhoppningsvis även spaghetti med svårflörtad mozzarella. Trevlig fredagkväll på er!

onsdag 23 mars 2011

Våfflor!

På fredag är det våffeldagen! Om jag har fuskat och tjuvstartat? Självklart. Så här såg min frukost ut i lördags, och det absolut bästa receptet på våfflor hittar ni här. Imorgon ska vi låtsas att det är våffeldagen på jobbet, bara för att vi brukar äta lunch ute på stan på fredagar och kommer att befinna oss i en för stor lunchkoma för att verkligen kunna ge oss hän i en hämningslös våffelfrossa just då. Därav morgondagens inplanerade våffelfest. Det behöver ju inte alls vara våffeldagen i almanackan för att man ska äta våfflor, men jag har en tendens att glömma bort våfflor under resten av året. Det finns inga ursäkter för det. Att jag däremot också glömmer bort att äta fisk, sallad och grönsaker är en helt annan sak.

tisdag 22 mars 2011

Toast med getost och sparris

Vill man äta varma mackor de luxe ska man pimpa dem med getost och sparris! Detaljerade receptinstruktioner känns överflödiga, det enda man behöver göra är att hälla olivolja på några skivor lantbröd, snabbfräsa lite sparris i en stekpanna och sedan lägga sparrisarna på brödet, och avsluta med att smula över getost. In i ugnen i ca 10 minuter på 225C, sedan är det klart! Perfekt som kvällsmat. Eller förrätt, för den delen. Ett bra vitt vin att dricka till är Boulder Bank från Nya Zeeland.

måndag 21 mars 2011

Vardagsfavoriter

Hur ofta står man inte i affären och tänker "vad ska jag äta idag?", våndas över sin brist på inspiration, för att efter en stunds överläggning med sig själv vända på klacken och gå bort till chipsavdelningen för att plocka ihop sig sin middag. En gång när jag var hemma hos en kompis hade hon gjort något riktigt smart - hon hade skrivit ner alla maträtter hon tyckte om att laga på en lista som hon satt upp på kylskåpet, så när det var dags att planera veckans mat räckte det med att titta på den istället för att gå igenom 10 olika kokböcker, receptsajter och lösa, utklippta recept. Sådant kan man göra när man har tid för att utöka sin lista, så klart, men ibland vill man bara att det ska gå fort.

Inspirerad av min kompis kylskåpslista har jag nu gått igenom alla recepten här på bloggen och valt ut mina vardagsfavoriter, och ni hittar dem under kategorin Vardag. Här göre sig inga avancerade anrättningar besvär med sin närvaro, utan de recept som kvalat in här är de som är enkla, går fort att laga och innehåller vettiga ingredienser som är lätta att hitta i affären. Så slipper ni leta recept under kyckling, pasta eller nötkött för att få fram ett bra vardagsalternativ.

söndag 20 mars 2011

Från mat till bröllop

När Olof inte mutas med mat och fotar det som äts här hemma fotar han folk som gifter sig. Igår var det bröllopsmässa i Kalmar, då visade han upp lite bilder tillsammans med andra företag som visade ringar, tårtor, frisyrer och annat. Efter att ha hälsat på honom på mässan hann jag med att fika både en och två gånger. Man får ju passa på!

lördag 19 mars 2011

Vårfin

Idag står Olof och jag mycket lågt i kurs hos Bally. Vi har duschat honom, och det är alltid lika impopulärt. Men sen blir han alldeles vit och len i pälsen och fluffig som en liten boll. Inte macho alls, tycker Bally, och försöker skaka sig torr.


Att gräva i soffkuddarna är också en favoritsysselsättning när man är blöt, oavsett om det är från en dusch eller en lerig promenad.

Sedan brukar Bally åla sig på mattan, i hopp om att få pälsen lite extra torr. Och kanske lite dammig, om man har extra tur.

Det är bäst att ge kudden en omgång till. Så att den verkligen fattar vem det är som bestämmer.

fredag 18 mars 2011

Apelsinchoklad som fredagsmys

Nu är jag ofin och lägger ut en läskande bild utan tillhörande recept, men det är bara för att jag faktiskt inte har något recept. Min fina kompis Liv har bakat kakan på bilden, hon som vann Kitchen Aiden förra året ni vet. Måste sluta referera till henne som Kitchen Aid-tjejen, för övrigt. Men hon vann den för att hon är så duktig på att baka. Och det här är ännu ett recept som hon "bara hittade på". Hon sms:ade häromdagen och frågade hur jag ställde mig till apelsinchoklad, varpå jag svarade att jag är extremt positiv till allt som har med apelsinchoklad att göra, oavsett om det är kakor, skedar eller föremål. Jag är övertygad om att till och med en apelsinchokladdoppad räkning kan vara rolig. Och sen kom hon över med den här kakan som har en kladdkakebotten underst, sedan ett lager av chokladtryffel, och som topping en samling limoncellodoppade apelsinskivor. Hädanefter ämnar jag limoncellodoppa allt som kommer i min väg. Så nej, sammanfattningsvis så har jag inget recept. Men jag har en bit kvar av den här ljuvliga kakan i kylen, och det är dit jag är på väg nu. Trevlig fredagkväll på er!

torsdag 17 mars 2011

Veckans vintips - Velletri Terre dei Volsci

Då var det dags för veckans vintips igen! Den här veckan vill jag slå ett slag för ett av mina favoritviner under hundralappen. Det heter Velletri, men eftersom Terre dei Volsci står med mycket större bokstäver har jag bestämt mig för att kalla det för just det. Vinet är kryddigt och mustigt, och enligt Systembolagets hemsida passar det till lamm och gris. Som vanligt tycker jag själv att det passar till allt möjligt; Spaghetti carbonara, en bit nötkött eller i soffan. Jag är helt enkelt inte särskilt svår.

onsdag 16 mars 2011

Lammfärsburgare med getost

Den här hamburgaren gjord på lammkött blandat med getost kan jag inte ta någon cred för över huvud taget, för det är Olof som har lagat den. Riktigt god och saftig är den, och passar perfekt tillsammans med vitlökssås, ost och bacon. Som vanligt känner Olof sig extra manlig när han tillagar kött, och går runt i köket med uppkavlade armar och seriöst förkläde, samtidigt som han försöker föra en grabbig konversation med hunden Bally. Bally lyssnar uppmärksamt, klipper med öronen och viftar med svansen, allt för att få en liten smakbit. Han är så lättköpt. Precis som sin matte.

Lammfärsburgare, 4 portioner
ca 500 g lammfärs
1 lök
2 vitlöksklyftor
200g getost
1 näve rostade pinjenötter
1 ägg
1,5 dl grädde
havssalt
grovmalen svartpeppar

1 pkt bacon (gärna lite exklusivare bacon)
4 skivor cheddarost

Hacka löken och blanda den med lammfärsen. Pressa ner vitlöksklyftorna, smula ner getosten, rör ner ägget, grädden och krydda med salt och peppar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och blanda dem med färssmeten. Forma till hamburgare och stek i smör. Strax innan du tänkt ta dem av värmen, lägg på en ostskiva på varje biff. Knaperstek baconskivorna och använd dem när du monterar ihop din hamburgare med valfria salladstillbehör och dressingen nedan. För den extra motiverade finns recept på egna hamburgerbröd här.

Dressing, 4 portioner
ca 1 dl majonnäs
2-3 klyftor vitlök
1 saltgurka, hackad
havssalt
grovmalen svartpeppar

Hacka saltgurkan, pressa vitlöksklyftorna och blanda samman alltihop. Servera till lammfärsburgarna och smacka nöjt över hur gott det är.

tisdag 15 mars 2011

Ny på jobbet

Det har flyttat in en Nespresso Citiz&Milk på vårt kontor. Jag är i extas, och dricker latte efter latte tills jag till slut mår illa och jämrar till min kollega Marija; "Jag mår illa. Jag ska aldrig mer dricka kaffe". Men hon bara skrattar och har till och med börjat ta tiden om eftermiddagarna hur lång tid det dröjer efter första latten innan jag deklarerar min officiella latte-mättnad.

Lattemätt eller inte, det är definitivt värt det! Så här fin är nykomlingen på jobbet, här i full färd med att göra en espresso i en av mina Hello Kitty-koppar som killarna på jobbet av någon outgrundlig anledning inte tycker är tillräckligt manliga att dricka ur.

Kaffet finns i små kapslar som beställs från Nespresso, och jag håller som bäst på att testa mig igenom alla olika sorter för att se vilken jag gillar bäst.

Godaste latten! Jag vet faktiskt inget fik i stan som serverar så god latte som den här maskinen gör. Fikat på jobbet har onekligen nått en ny dimension.

måndag 14 mars 2011

Köttfärslimpa

Svenne-mat när den är som allra godast! Förra veckan lagade jag den här köttfärslimpan två gånger bara för att det var så gott. Jag har ätit alldeles för få köttfärslimpor i mina dagar, något jag som jag ämnar kompensera för med råge framöver. Så här gör jag min köttfärslimpa, som räcker till ca 5 personer:

Köttfärslimpa
500 g blandfärs (blir mycket saftigare än nötfärs)
1 lök
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
2 msk grädde
2 msk kalvfond
1 ägg
ca 1 dl hackade champinjoner
ca 50 g fetaost
havssalt
grovmalen svartpeppar

Passande sås
ca 1 dl hackade champinjoner
4 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 msk soya
grovmalen svartpeppar
gärna en nypa torkade (eller färska) kantareller
1 msk mjöl
1 extra skvätt grädde, ca 3 msk

Börja med att hacka löken och fräs den i lite smör. Förflytta sedan det frästa lökhacket till en bunke där du även blandar ner blandfärsen. Hacka sedan champinjonerna och fräs dem i en stekpanna med lite smör. (Fräs gärna champinjonerna som ska användas till såsen samtidigt.) Under tiden blandas mjölk med ströbröd i en kopp där det får svälla i minst 5 minuter, innan det rörs ner i färssmeten. Rör sedan ner fond, ägg, salt och peppar och grädde i smeten. Smula ner fetaosten i ganska stora bitar, och avsluta med att röra ner det frästa champinjonhacket. Forma färsen till en limpa som du lägger i en smord form och ställer in i mitten av ugnen på 200C i ca 25 min. Passa den noga, ta ut den när du tror att den börjar bli klar och skär ett snitt i den och ta ut den helt från ugnen när den är genomstekt i mitten.

Till såsen så fräser man den hackade svampen i lite smör om man inte gjorde det i samband med färssmeten. Häll sedan på grädde, smula ner några torkade kantareller om du har några, krydda med peppar, fond och soya och stå och låt småsjuda medan du väntar på att köttfärslimpan ska bli klar i ugnen. Strax före servering gör du en toppredning genom att skaka lite mjöl med en skvätt grädde (mjölk går också bra) som du häller ner i såsen, och rör tills den tjocknat, vilket den brukar göra väldigt fort. Servera med potatis och sallad.

söndag 13 mars 2011

Min söndag i bilder

Idag passade Bally och jag på att lapa vårsol under den korta tiden som solen höll sig framme. Solen behagade dock inte lysa längre än vad en påse godis varar i det här hemmet.

Jag passade på att läsa en bok på terrassen (som för en gångs skull inte var en kokbok), och njuta av att våren verkar vara här för att stanna. Förhoppningsvis.

Även inomhus finns det vårtecken, det här fina vårarrangemanget fick jag av min kompis Ylva i lördags, som hon har gjort helt själv. Jag är imponerad, själv kan jag inte ens vattna mina egna krukväxter, de dör som flugor. Ska dock göra mitt yttersta för att hålla liv i den här fina krukan.

Min söndagstradition trogen satte jag mig efter frukosten idag med en kopp té och DN Söndag, som idag bjöd på extra bra läsning för den matintresserade. Texterna om maten i Italien och om hur druvplockarna på vingården i Toscana vältrade sig i salsiccia och bröd med olivolja till lunch kan få vem som helst att vilja ta sitt pick och pack och åka till Toscana och söka jobb på första bästa vingård.

Även en intervju med Lotta Lundgren som driver den roliga bloggen Om jag var din hemmafru fanns med i dagens DN, i samband med hennes nya boksläpp. Jag måste införskaffa hennes bok snarast!

Men nu börjar snart söndagen lida mot sitt slut. Attans. Louise är här för lite söndagsmys, och Olof lagar citronrisotto som vi ska inmundiga tillsammans med en rejäl bit kött. Söndagar är hyvens.

lördag 12 mars 2011

Bästa vinboken!

Den här vinboken som vi fick i julklapp är perfekt för mig och mitt nyvunna vinintresse! Sen jag insåg att man kan dela in vin i fler kategorier än rött och vitt och att dyrt vin är godare än billigt var nästa steg att lära mig lite mer om vin i allmänhet. Så om man precis som jag står på ruta ett och vill lära sig mer, är den här boken toppen! Den är så pedagogisk att den kan få en matematikbok för mellanstadieelever att verka komplicerad. Å andra sidan har jag alltid haft lättare för vin än för matematik. Till och med innan jag började dricka vin. Boken går igenom sådant som syra, fruktighet och strävhet, det pratas om lagring och klimatets påverkan på vinet, geografi och annat. Många bra tips i stil med "gillar du det här vinet så gillar du nog det här" och en konkret lista på klassiska maträtter och vilka vintyper som bör passa bra till dessa finns också med i boken. En riktigt bra bok att ge bort! Särskilt till sig själv. Den kostar 161 kr, och du hittar den bland annat här.

fredag 11 mars 2011

Förrätt på portabella och getost

Den här vegetariska förrätten serverade vi sist vi bjöd på middag, och den kommer jag garanterat att göra fler gånger! Väldigt god, lagom i storleken och tacksam att förbereda. Receptidén har jag hittat hos bästa Charlotta med toppenbloggen Matrepubliken. Det här behövs till 4 portioner:

4 portabellasvampar (en portabellasvamp är som en gigantisk, förvuxen champinjon)
4 rejäla skivor getost
2 vitlöksklyftor
lite olivolja
salt
grovmalen svartpeppar
1 näve rostade pinjenötter
ruccolablad till dekoration

Skär bort stjälkarna på svamparna och lägg portabellasvamparna i en ugnsfast, smord form. Pressa två vitlöksklyftor och fördela vitlöken över de fyra svamparna. Salta och peppra, lägg på en skiva getost på varje svamp och ringla över lite olivolja. (Ifall svamparna är väldigt stora kan man lägga på två skivor getost. Man kan aldrig få för mycket ost...) Ställ in i ugnen på 225C i ca 10 min tills osten börjat smälta ut lite. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna medan svamparna är i ugnen, och garnera sedan svamparna med nötterna precis före servering. Lägg lite ruccolablad runt svamparna när de läggs upp på tallrikar, och avsluta med att ringla över lite extra olivolja på alltihop. Det här är en jättesmidig förrätt, perfekt att sätta in i ugnen lagom till man serverar välkomstdrinken!

torsdag 10 mars 2011

Gourmet

Nu har jag läst mitt allra första nummer av mattidningen Gourmet, och kan konstatera att det är en hyvens mattidning! Den känns (i alla fall än så länge) lite mindre "känd" än storsäljarna Allt om Mat och ELLE Mat och Vin, men den har onekligen en imponerande lista på medarbetare; Mat-Tina har skrivit reportage, bokaktuella och roliga Lotta Lundgren är krönikör, och ett av receptreportagen är fotat av duktiga Wolfgang Kleinschmidt som brukar fota till Leila Lindholms böcker. Jag ser redan fram emot nästa nummer!

onsdag 9 mars 2011

Nytt från Ben och Jerry's!

När jag fick höra att Ben&Jerry's släppt två nya smaker hängde jag på låset hos den lokala glassbaren likt någon som inte ätit på en vecka. Det ligger i alla fall en viss sanning i det, jag har inte ätit glass på ...nej, det var visst i förrgår. Glöm det. I alla fall så hade jag seriös provsmakning av glass igår. Här kommer utlåtandet:

Ben&Jerry's Nordic Water Peace är en blandning av choklad- och vaniljglass med små peace-märken i choklad, samt några smuliga kakbitar här och var. Glassen var god, men den kommer inte i närheten av t ex Chocolate Macadamia, som nog är den glass som ligger närmast i smaken. Men det är ju bara min åsikt.

Ben&Jerry's Coconutterly Fair är ingen kokosglass som jag först trodde, utan en chokladglass med kanderade nötter som har en smak av kokos. Kokossmaken är inte så framträdande, så den tar absolut inte över. En god glass! Inte högst upp på listan, men ändå väldigt god.

Så var det med det! Tänk om ändå glassprovning var ett riktigt yrke...