tisdag 7 februari 2012

Tomatsoppa

Så här års är soppa perfekt! Nu när minusgraderna verkar vara här för att stanna ett litet tag får det bli en hel den av den här värmande, mustiga varan. Och så får jag användning för mina ugnsrostade tomater också! Hyvens. Servera gärna soppan med Världens smidigaste fusk-surdegsbröd.

Tomatsoppa, ca 4-5 portioner
1 lök
3 pressade vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater
1 kg cocktailtomater som ugnsrostats
1-2 lagerblad
strimlade blad från en halv basilikaplanta
ett par droppar tabasco
1 msk kycklingfond
salt och peppar
1 dl grädde
ca 1 tsk socker

Hacka löken, pressa vitlöksklyftorna och fräs i olja i en kastrull. Tillsätt de krossade tomaterna, de ugnsrostade cocktailtomaterna och allt annat på listan utom socker och grädde. Låt småputtra så länge som du orkar vänta, men minst 40 min. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaka sedan av med sockret, och rör ner grädden.

13 kommentarer:

  1. Åh vad gott! Har haft lite dille på tomatsås några veckor, och det blir absolut godast med rostade körsbärstomater och gul lök som stavmixas -och sardeller som smaksättning!

    Vacker bild om vanligt =)

    SvaraRadera
  2. Ååå låter underbart!

    SvaraRadera
  3. Guuud vad gott! Ännu en sida som jag bokmärker..:-D

    kramar

    SvaraRadera
  4. Vänta nu...kommenterade jag eller inte?
    Ser iallafall helt underbart gott ut!
    L

    SvaraRadera
  5. Tomatsoppa var det längesen jag gjorde. Och det brödet ska jag verkligen göra igen!

    SvaraRadera
  6. Ser fantastisk god ut!! själv gjorde jag en thaisoppa i går av ....hihi köpte ett tetrapak med Keldas thaisoppa hihi Lite wild and crazy var jag som vanligtvis gör soppan från grunden hihi!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Mums,lät både nyttigt och gott :) kram

    SvaraRadera
  8. En sån fin rustik soppa, den ser verkligen hemmalagad ut - mums!

    SvaraRadera
  9. Älskar tomatsoppa. Måste prova detta recept. Verkar otroligt gott med de rostade tomaterna

    SvaraRadera
  10. Yummie och det brödet... himmel så gott!

    SvaraRadera
  11. Otroligt gott men inte blev det några 4-5 portioner, snarare 2. Ska soppan kanske spädas också? Den blev väldigt tjock... men god.

    SvaraRadera
  12. Anonym - mina 4-5 portioner är vid närmare eftertanke beräknade efter att man även äter bröd till soppan, och då kanske tar lite mindre portioner. Jag tycker om när den är tjock, men självklart kan man späda den om man föredrar den lite tunnare.

    SvaraRadera