måndag 6 februari 2012

Ugnsrostade tomater

Ja. Det här ser ju inte så kul ut. Skrumpna tomater på ett förkolnat, skabbigt papper. Men här ska man inte låta sig luras av utseendet, det är minsann insidan som räknas! De ugnsrostade tomaterna är underbart söta i smaken och sätter piff på vad som helst. (Utom din vita tröja. Dessvärre.) Det här är alltså min senaste grej, att ugnsrosta tomater i tid och otid. Jag brukar köpa förpackningar med cocktailtomater i mataffären, det är heta erbjudanden på sådana ganska ofta. Sedan halverar jag dem, lägger dem i en form på ett bakplåtspapper, och ringlar över lite olivolja, flingsalt, grovmalen svartpeppar och någon tsk socker. Ibland festar jag till det med lite balsamvinäger också. Sedan är det bara att köra dem i mitten av ugnen på 150C i ca två timmar, så är de klara sen. Alldeles söta blir de, och passar lika bra i en sås som till salladen eller som "side dish" till de flesta rätter. Testa, testa!

14 kommentarer:

 1. Va? TVÅ timmar? Hm, jaha. Jag slängde på ett gäng på en pizza jag bakade i kväll och de var goda efter 15 min. så tänk hur goda de blir efter två timmar... :) Kram

  SvaraRadera
 2. Ökar man värmen rejält så går det så klart fortare. :-) Men jag tror att det blir extra smakrikt när tomaterna får svettas på låg värme i längre tid.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar inte tomater, men älskar soltorkade tomater. Har även börjat smaka på körsbärstomater, så detta hade jag nog tyckt om.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Jag har gjort ugnsrostade tomater några gånger och det är ju så gott!

  SvaraRadera
 5. Åh, det är så gott att rosta tomater långsamt på låg värme, lääänge. Desto lägre värme ju bättre.

  SvaraRadera
 6. Så är det ju! Insidan som räknas. Så gott det är! Lite ljumna ska de vara också. Mmm...

  SvaraRadera
 7. Jag har precis börjat lära mig att tycka om tomater så detta ska absolut testas!! :) Låter supergott!

  SvaraRadera
 8. Åh, det är så himla gott ! Jag brukar ha på lite honung och salt !

  SvaraRadera
 9. Lenita från Bohuslän7 feb. 2012 18:45:00

  Vad gott detta lät:-) Älskar dessa små röda rackare! Skall testas. Kram.

  SvaraRadera
 10. För att inte tala om hur smaskiga de blir att lägga på en hårdbrödmacka med philadelphiaost på. Toppat med lite örtsalt!

  Kram LISA

  SvaraRadera