fredag 16 mars 2012

Favoritkyckling

Nu är det fredag igen! Idag när jag gick genom stan var det riktig fredagsfeeling överallt - torghandlarna sålde stora knippen videkissar, folk gick i vårjacka och tygskor och blomsterhandlarna hade ställt ut påskliljor och penséer. Imorgon ska jag plantera vårblommor i min stora kruka utanför dörren här hemma. Den här fredagen har jag tillbringat i fotostudion, eftersom vi skulle fota nya produktbilder åt mitt jobb, vilket alltid är lika trevligt. Men nu - nu är det fredagkväll, och jag är riktigt laddad för god mat och en film i soffan! Men innan jag hänger mig fullständigt åt mitt fredagsmysande, kommer här ett tips på en riktigt god kycklingrätt, som innehåller bland annat basilika, soltorkade tomater och grädde.

Favoritkyckling, 4 portioner
2-3 kycklingbröstfiléer
1 vitlöksklyfta
10-15 soltorkade tomater
1 kruka basilika
1 stor näve färska spenatblad
1 pkt parmaskinka
3 dl grädde
pappardelle-pasta till 4 portioner

Dela kycklingen i bitar, och stek dem färdiga i smör tillsammans med salt, peppar och en pressad vitlöksklyfta. När de nästan är klara, tillsätt parmaskinka skuren i skivor och soltorkade tomater skurna i strimlor. Slå över grädden, och låt koka upp. Koka pastan, och blanda sedan samman pastan med den gräddiga kycklingsåsen. Ta av från värmen, och rör i spenat- och basilikablad. Krydda lite extra med salt och peppar, och häll upp i en serveringsskål. Garnera med en kvist färsk basilika.

11 kommentarer:

  1. Åh, måste ha! Måste ha! Måste ha!!

    SvaraRadera
  2. Fredagspasta i vårt kök också, tror minsann ni smittat av er lite på oss:)

    Happy fredagsmysande på er och en riktigt skön helg!

    SvaraRadera
  3. Gahhh vattnas i munnen och jag som borde vara mätt
    ; ) kram på dig har köpt tidningen Hembakat idag ska titta o njuta im : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Du...festa mig inte! Öland..mmm, fixar du jobb då så kommer jag;) Men förstå, vi skulle aldrig komma ut ur köket du och jag!

    SvaraRadera
  5. mmm, låter jättegott, måste jag pröva!

    SvaraRadera
  6. mmm, låter jättegott, måste jag pröva!

    SvaraRadera
  7. SÅ otroligt gott det ser ut, jag gör en variant på en liknande imorgon med kyckling den med...MUMS:)) Fotot får det att vattnas i munnen på mig..:)) kramkram!

    SvaraRadera
  8. En variant på precis den här gjorde jag väldigt ofta förut - vi blev lite väl mätta på den, så nu var det väldigt länge sedan vi åt den. Men nu fick jag inspiration till att laga detta igen, det är ju riktigt gott och enkelt dessutom.

    SvaraRadera
  9. Lagade denna rätt igår (det var ju passande nog fredag) och maten fick toppbetyg! Så himla smidigt och gott. Tackför receptet! Kram

    SvaraRadera