måndag 26 mars 2012

Fula fiskar

I förrgår när vi strosade runt på stan i Göteborg gjorde vi ett givet stopp på Feskekörkan. Olof hade aldrig varit där, chockerande nog. Stället var fullt av fula fiskar, precis som på Stureplan i Stockholm. Den här fisken ser ut att gapa efter mycket. Vilka tänder! Vilken tunga! Hu!

Jag var ytterst skeptisk. För er som inte vet, så är jag inte så ... glad i fisk. Men jag jobbar på det. När vi hade gått halvvägs genom Feskekörkan hörde jag mig själv bedyra att vi minsann skulle grilla fisk i alla fall en gång i sommar, samtidigt som jag sneglade på en fisk som såg relativt snäll ut.

Gängbråk i fiskdisken.

Den här gammelfisken har utan tvekan en något trumpen uppsyn. Han visar dock upp ett imponerande underbett! Såväl mammas shih-tzu som Arnold Schwarzenegger ligger i lä.

12 kommentarer:

 1. Åh, fisk som är så gott! Även fula rackare kan ju vara riktigt mumsiga :)

  SvaraRadera
 2. Jag måste ju bara få bjuda dig på någon slags fiskrätt nån gång! Vi får ha en backup "just in case" allt går åt pipan! ;) fast de där fula fiskarna..jag vet inte jag. Gammelfisken gör mig lite lätt illamående för att vara helt ärlig :S :P

  Kram Mary

  SvaraRadera
 3. Ha, ha! Fisk som är så gott! Du behöver ju inte ge dig på någon av de där skräckinjagande monstrena, utan kan ju välja en smarrig hälleflundra eller något.

  SvaraRadera
 4. Ha ha, siicka fula fiakar ni hittade. Men ju fulare desto godare..marulk och havskatt är ju t ex riktiga godingar. Men gillar man inte fisk så är det nog bättre att göra som min man gjorde när vi var nykära. Han gick till fiskdisken och bad att få en fin, naken fisk utan ben som han kunde hälla sås över och ställa i ugnen och impa på en tjej med. Det blev nog den dyraste fisken vi har ätit, snacka om köptorsk ;)

  SvaraRadera
 5. Det där är ju en bit av fiskhimlen. Ja, på mer än ett sätt :-) De fulaste fiskarna är många gånger de godaste. Fast det övertygar väl inte dig.

  SvaraRadera
 6. Hihi, det underbettet skojar man inte bort!

  Ska också till feskekörkan, har heller inte varit där. Men snart så, blir Gbg i början av maj.

  SvaraRadera
 7. Haha ja du ser liiite skeptiskt ut ;)

  SvaraRadera
 8. Good morning Helena, the expression on your face is precious and tells all. For me I love fish. I actually eat anything that comes out of the ocean. How is Bally with fish? Take care

  SvaraRadera
 9. Shiiiit, den sista fisken skrämde mig sjukt mycket!! Kommer inte våga bada i sommar nu, hahahha!!

  SvaraRadera
 10. Åh, när vi var i körkan var det som att ha kommit till himlen för vår del, vi är ju fiskälskare:) Gick hela tiden runt och önskade att det fanns något liknande i Ystad...
  Köpte världens godaste räkröra med parmesan som vi kalajsade på... mumma

  SvaraRadera
 11. Nu förstår jag det där med fula fiskar på ett helt annat sätt:- )
  Kram

  SvaraRadera