lördag 5 maj 2012

Kivik och Österlen

Idag har jag med ett resereportage om Österlen i Barometerns lördagsbilaga Bonus. Jag älskar Österlen, med alla mysiga små fik, musterier och loppisar. För att inte tala om den vackra naturen! Det är faktiskt nästan som att åka utomlands. Jag är så glad att min fina skånevän Louise har introducerat mig för alla dessa underbara pärlor, hade det inte varit för henne hade jag inte känt till något av alla de ställen jag tipsar om i reportaget.


Texten är för lång för att lägga ut i ett blogginlägg, men de guldkorn jag tipsar om finns redan beskrivna i äldre blogginlägg. Som det mysiga surdegsbageriet KIN med det bohemiska trädgårdscafét, den stora loppisen på Karossgården i Gladsax, gourmetpizzerian Friden strax utanför Kivik, och Fritidsbarens svulstiga wienerbröd vid Sandhammarens vackra strand. Det takbeklädda lilla ståndet med äppelmust på den översta bilden finns i Kivikås.

4 kommentarer:

 1. Österlen är som du säger som om man är utomlands. Bra att du tipsar för vi är på gång att fara dit snart igen.

  annika

  SvaraRadera
 2. Har aldrig varit där...men vill dit! :) Kram

  SvaraRadera
 3. TAck för dina fina tips Helena. Vi ska åka dit en sväng i sommar och senare ner till Kivik på den där äppelfestivalen!


  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Skåne är verkligen otroligt vackert! När vi var i Malmö förra helgen åkte vi kustvägen upp sen, sååå vackert! Så dina tips får sparas till nästa tripp, för dit måste man åka igen=)
  Hoppas allt är fint med dig annars?
  Kram Anna

  SvaraRadera