söndag 24 juni 2012

Limefromage

Alltså det här med fromage är ju himla bra om man har lite bråttom. Om man tänkt göra mousse och inser att man helt enkelt inte har flera timmar på sig att låta den få rätt konsistens, kan man bara ha i lite gelatinblad och kalla det hela för fromage istället. Fromaaaage. Det låter väldigt seriöst, också. Lite franskt och fint, sådär. Så här gör man limefromage för två:

Limefromage, 2 stora portioner:
1,5 gelatinblad
2 äggulor
0,75 dl socker
1 lime, rivet skal och saft
1,5 dl vispgrädde
mandelbiskvier till servering

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa upp grädden i en annan bunke. Pressa ur all saften ur limen och riv skalet. Häll över den lilla limevätskan du får i en liten kastrull, och hetta upp det. Det går fort, så passa noga! När det nästan kokar, ta det av värmen och rör ner gelatinbladen. Rör ner gelatinlimen i äggsmeten, och vänd sedan ner grädden och rör om. Häll upp fromagen i portionsformar och låt stå till sig i kylen. Två timmar räcker gott och väl. (Självklart går det bra att göra det här dagen innan servering också, konsistensen håller sig fin i kylen ett par dagar.) Servera gärna med krossade mandelbiskvier.

7 kommentarer:

  1. Fromage eller mousse, ser gott ut vad det än kallas!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Hur seriöst som helst låter det ju, speciellt om man låtsas att man är från Frankrike när man säger det:)
    Gott låter det också, framför allt!

    SvaraRadera
  3. Ser gott ut, är ju bra när det går snabbt att göra också! /Emma

    SvaraRadera
  4. Vilken UNDERBAR bild! Vill bara dyka in i den direkt, fast jag inte äter gelatin (vadå, bara att byta ut ju!) :D

    SvaraRadera
  5. Låter enkelt och gott!!

    Måste fråga dig..vart hittar man de små söta glasburkarna??


    Kram!

    SvaraRadera
  6. Just de här burkarna har jag köpt med sylt i, i Portskjulet i Björnhovda strax utanför Färjestaden på Öland.

    SvaraRadera