lördag 30 juni 2012

Sommarpasta med getost och timjan

Idag är det riktigt varmt, och vi har precis avnjutit en lunch på terrassen här hemma. I skuggan, dock, det är alldeles för varmt för att sitta i solen. Dagens lunch blev ett ihopplock av rester som fanns i kylen, och smakade så gott att jag absolut kommer att laga det fler gånger. Recept med mått och mängd är inte så noga, det här är i stora drag vad jag använde mig av:

spaghetti
smulad getost
olivolja
cocktailtomater
lite honung
färsk timjan
salt och peppar

Koka spaghettin, och halvera några cocktailtomater. Fräs dem i olivolja i ca 1 minut, bara så att de blir varma och mjuknar lite. Rör ner lite honung, ca 1 tsk, och salta och peppra. Klipp gärna ner lite timjan också. Lägg tomatröran ovanpå spaghettin på tallrikar, smula över getost och timjan, och avsluta med att ringla lite extra olivolja över alltihop. Underbar sommarmat!

6 kommentarer:

 1. Gott och enkelt. Har faktiskt lite getost i kylskåpet så jag får nog ta och svänga ihop en sådan här lunch i veckan... sommarledig som jag nu är ;)

  SvaraRadera
 2. Precis den inspiration jag behövde! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Ser jättegott ut, getost är ju iof nästan gott till allt ;)

  SvaraRadera
 4. Ett sånt bra recept med ingredienser som man oftast har hemma. Det måste testas i sommar:)

  SvaraRadera
 5. Jag älskar sådana här snabba, goda recept - ingen ursäkt att inte laga mat med andra ord, det går snabbare än ett pizzabesök ;) Mums!

  SvaraRadera
 6. Gott och vackert! Smakrika ostar är så tacksamt, det gör liksom hela måltiden :-)

  SvaraRadera