fredag 24 augusti 2012

Augustisallad

Häromdagen när det var soligt och varmt åkte vi till Portskjulet i Björnhovda för att handla dagsfärska grönsaker. Nu när skördetiden har börjat och allting börjar bli färdigt i grönsakslanden finns det ju så mycket mer att välja på! Det är verkligen något helt annat att äta ekologiska grönsaker som man har köpt i en liten gårdsbutik, det smakar så mycket mer! Recept på salladen är nog nästan överflödigt kan jag tänka mig, alla ingredienser syns på bilden. Men här kommer en inköpslista att bli inspirerad av:

cocktailtomater
stor gul tomat
gul zucchini
liten gurka
mangold
portulak (de gröna små bladen)
getost
salami
vitlöksost (gott i sallad!)
parmaskinka
olivolja att ringla över
havssalt
grovmalen svartpeppar

Visst ser det gott ut? När sallad ser ut och smakar så här blir det mycket roligare att äta den! Alla grönsaker har skivats eller skurits i vanliga bitar, utom den gula zucchinin som har strimlats med hjälp av en potatisskalare för att se lite extra festlig ut.

Behind the scenes, sett ur en hungrig liten hunds perspektiv. Och jo, han fick smaka lite parmaskinka.
Trevlig fredag på er er nu, kära vänner!

8 kommentarer:

  1. Åhh vilka härliga bilder, helt underbart!!! :)

    SvaraRadera
  2. Yummie! Visst är det underbart med alla goda grönsaker som finns nu. Salladen ser fantastiskt ut!
    Kul att se att även Olof får trixa för att få till bilderna :-)
    Ha en skön helg med er. Kram.

    SvaraRadera
  3. Gud vad läckert det ser ut. Riktiga konstverk, skulle kunna tänka mig en inramad sallad på köksväggen;-).
    Ha en härlig helg! Kram

    SvaraRadera
  4. Trevlig helg, världens bästa jobbarkompis:- )

    SvaraRadera
  5. Ser ljuvligt gott ut!

    Klättrar Olof verkligen upp på den där stegen för att ta kort?! Hu! Kram på er!

    SvaraRadera
  6. Vilka underbara bilder! Snyggt är ordet, som en tavla.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  7. Snyggt! Den stilen är fin! Kram

    SvaraRadera
  8. Wow vad härlig den ser ut! Vilket roligt sätt att skära vissa av grönsakerna. Det ska jag anamma!

    SvaraRadera