torsdag 30 augusti 2012

Kokosstekta kycklingbiffar med lime

Sist vi var i Mariannelund fick vi smaka kycklingbiffar med lime i, och ikväll kände jag mig lite extra inspirerad och bökade ner min gamla matberedare från hyllan i skåpet för att tillreda något liknande. Det är inte alltid det finns kycklingfärs där jag brukar handla, men har man bara någon form av matberedare kan man enkelt köra vanliga kycklingfiléer till en finfördelad massa som man kan forma till biffar. För en extra god yta vänds biffarna i kokosflingor innan de läggs i stekpannan. Som tillbehör gjorde jag glasnudlar och en limesås på turkisk yoghurt. Det här är verkligen supergott, och man känner sig väldigt nyttig och nyskapande när man står och gör kycklingbiffar med asiatisk touch. Ja, jag gör det i alla fall. Eventuellt beror det på att receptet för en gångs skull inte innehåller grädde...

Kokosstekta kycklingbiffar med lime, 4 portioner
5 kycklingbröstfiléer
3+1 salladslökar (en är till servering)
0,5 röd chilifrukt
1 lime, skal och saft
flingsalt
grovmalen svartpeppar
2 tsk fisksås
2 vitlöksklyftor
----------
ca 3 dl kokos
----------
glasnudlar till servering

Yoghurtsås med lime:
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
0,5 lime, skal och saft
flingsalt
grovmalen svartpeppar

Halvera kycklingfiléerna och lägg dem i en matberedare. Lägg ner tre halverade salladslökar, en halv röd chili, 2 vitlöksklyftor och fisksås. Salta och peppra, och riv ner skalet av en lime. Pressa sedan ur saften. Tryck på powerknappen, och smacka nöjt för dig själv medan du får en biffsmet på nolltid. Häll upp kokosflingorna på en tallrik, och forma sedan "massan" till biffar som du vänder på båda sidor i kokosflingor innan du lägger dem i en varm stekpanna med lite olivolja eller smör i. Stek biffarna färdiga, och sätt sedan igång med glasnudlarna.

Yoghurtsåsen rörs ihop på nolltid, det är bara att pressa ner vitlöken i yoghurten, riva ner limeskalet, pressa ner saften, salta och peppra och röra om. Servera sedan biffarna med glasnudlar och yoghurtsås, och klipp lite salladslök över det hela.

4 kommentarer:

  1. Åhhh vad det lätt gott tack snälla fina för receptet : ) kram från Hjo Sofia

    SvaraRadera
  2. Panera i kokos lär inte dumt alls. Glasnudlar tycker jag dock är lite läskigt....

    SvaraRadera
  3. Åh det här lät fräsch och gott, så det ska absolut testas! Kram på dig! Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  4. Vilken mumsig middag! Kokos och lime passar ju så bra ihop :)

    SvaraRadera