torsdag 2 augusti 2012

Sommarens storfavorit - plocktallrik

Flera av sommarens kvällar har det blivit plocktallrik till middag. Men det är ju så smidigt - och gott! Bara att lägga upp några charkuterier på ett fat och servera med bröd, kanske lite ost och ett gott vin.

Vill man festa till det lite extra kan man göra vitlöksbröd. Olofs vitlöksbröd är otroligt populära i vår vänskapskrets. Ingen idé att komma med nymodigheter där inte.

På vår plocktallrik brukar vi alltid ha babyplommontomater, basilika, mozzarella, parmaskinka, sopressasalami, tryffelsalami och surprise-salami. Den sistnämnda är alltid ett wild card. Häromdagen kom Olof hem med någon pata negra-salami, den föll mig inte alls i smaken. Därför tyckte jag att jag hade rätt till hela hans andel av buffelmozzarellan. Helena-demokrati när den är som bäst.

3 kommentarer:

  1. Mmmmm, gott! Vet inte om jag smakat just de där salamisorterna dock... nu blir jag lite nyfiken ;)

    SvaraRadera
  2. Mums Helena och Olof så gott måste apa efter någon kväll : ) kram från Helsingborg Sofia

    SvaraRadera
  3. Haha, det låter som en bra demokrati ;) Jag brukar köra med sådant här hemma också!

    Ha det gott/Emma

    SvaraRadera