tisdag 22 januari 2013

Nybakat!

Nybakat, rykande färskt bröd med en klick smör som precis börjat mjukna och smälta kan vara bland det godaste som finns. Visst är det nyttigt med fiberproppat, mörkt bröd, men tacka vet jag vitt bröd. Det må ha dåligt GI-värde och vara fullt av kolhydrater, men det struntar jag fullständigt i. Jag älskar vitt bröd och står för det. Häromveckan lagade jag en del soppor, och då serverade jag det här superenkla, vita brödet till sopporna. Surdegsbröd är ju alltid trevligt, men det tar ju sin lilla tid. Och ni som läst om mina surdegar Stefan och Fredriksson (som ganska snart fick se sig vaskade likt en champagne på Stureplan i ett killgäng där det förekommer alldeles för mycket hårprodukter) vet att jag numera hellre köper mitt surdegsbröd, och håller mig till att baka sådant här, lite enklare bröd. Ni hittar receptet här.

2 kommentarer:

  1. Gahhhh håller med till 100% hälsa grabbarna ; ) också kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Nybakt bröd, och doften som hör därtill, är väl något av det bästa!!!
    Kram Malin

    SvaraRadera