tisdag 12 februari 2013

Äntligen semlor!

Äntligen är det semmel-dags! Inte för att jag inte redan har tjuvstartat, men ändå. På den allmäna anslagstavlan på mitt jobb står det "SEMLOR" med stora bokstäver idag, och jag poängterade noga redan på morgonmötet hur viktigt det var för allas (och framförallt mitt) välbefinnande att det skulle intagas semlor till eftermiddagsfikat. Ifall någon nu skulle ha missat det. "Minisemlor då eller?" frågade min kollega Marija, för hon vet hur tacksamt det är att reta mig. Jag är av åsikten att minisemlor är onödiga. Själv vill jag ha en rejäl semla! Minsann. Semlorna på bilden kan jag dock inte ta åt mig äran för, för de har Olofs pappas fru Anette gjort. Men om någon känner sig sugen på att svänga ihop sina egna semlor, har jag ett recept här. Nu ska jag ringa syrran och fråga hur många semlor hennes indiske man Vimal har smort i sig idag. Av alla svenska traditioner är den här den han gillar bäst, och hans första vinter i Sverige åt han säkerligen två semlor om dagen. Minst.

7 kommentarer:

 1. Ja, vad är detta för trend med mini-semlor! En riktig eller åtminstone medelstor ska det vara oavsett om man orkar äta upp den eller inte! Söta semlor på bilden, fast det inte är du som tar åt dig äran för dem!

  SvaraRadera
 2. De där semlorna ser väldigt smarriga ut!
  Kram Mamma

  SvaraRadera
 3. Visst är det gott med semlor... kan bara hålla med Vimal även om två semlor om dagen låter ambitiöst! ;)

  Fina semlor Anette gjort!

  Kram på er och även goa Bally!

  SvaraRadera
 4. Jag är icke speciellt förtjust i semlor (vågar man erkänna det i dessa dagar?!) men semlebullarna däremot - mmm. Älskart. Med en klick smör, helst.

  SvaraRadera
 5. Mi piacciono molto i semlor, li faccio anch'io in Italia!!

  SvaraRadera
 6. Minisemlor är för veklingar! ;-)
  Det ska va stooora semlor! med mycket mandelmassa och grädde!
  Jag bakade faktiskt egna i år, för första gången.

  SvaraRadera
 7. Puss på dig, du tål att retas med:- )Love you!

  SvaraRadera