torsdag 2 maj 2013

Getoströra med honung och rosmarin

I skrivandets stund befinner jag mig på ett hotell i Stockholm, och jag blir riktigt hungrig av att titta på den här bilden på getoströra. Den får mig att vilja äta en stor portion lammfärsbiffar med potatis och getoströra, gärna så fort som möjligt. Men jag får vänta ett par timmar till innan jag får mat, ikväll ska jag hem till en av mina bästa vänner och äta, hos en öländska som numera är stockholmska. Tills dess får en bulle från Scandic duga. Torrt, men mättande.

Men tillbaka till getoströran - den passar till all form av lammkött, och till allt grillat, skulle jag nästan vilja påstå. Blandningen getost, rosmarin och honung är så rätt som något kan bli.

Getoströra med honung och rosmarin, blir ca 2 dl
150 g chèvre (getost)
1 dl crème fraiche
0,5 msk hackad, färsk rosmarin
1 msk flytande honung
salt
grovmalen svartpeppar

Kantskär chèvren och skär den sedan i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt crème fraiche, och mosa samman med en gaffel. Hacka ner rosmarin och rör ner honung. Smaka av med svartpeppar och lite salt.

2 kommentarer:

  1. Vilken tjusig bild, får visa den för maken och hoppas att han ändrar sig vad gäller chevre :-(

    SvaraRadera
  2. Bjöd kompisar på middag i söndags och då gjorde jag din getoströra. Verkligen pricken över i:t! Så god! Tack för tipset. Helena

    SvaraRadera