lördag 29 juni 2013

I Barrio Gótico

Vårt favoritområde i Barcelona är Barrio Gótico, den gamla, gotiska stadsdelen. När vi bodde i Barcelona bodde vi de första månaderna i en stor lägenhet i Barrio Gótico, som vi delade tillsammans med några andra härliga människor från hela världen. Det var en apotekare från Schweiz, en kille från Japan som ville bli kock, en tjej som var i stort sett engelsk, men med föräldrar från Tyskland och Frankrike, och en kille från Stockholm. Bland annat. Ett helt underbart gäng var det. Resten av tiden bodde vi själva en pytteliten lägenhet precis vid fotbollsstadion Camp Nou.

Men tillbaka till Barrio Gótico, och det stora torget Plaza Reial som ligger i stort sett precis runt hörnet från vår första lägenhet.

På Plaza Reial är det härligt att bara sitta och titta på folk. Och kanske sippa på någon drink.

På vägen därifrån kan man alltid ta sig ett litet mellanmål.

En del av husen har vackra, kaklade fasader...

 ...och en del andra byggnader i sten är vackra på helt andra sätt.

När man har trampat omkring en hel dag går det åt en del plåster.

Vi var lite kulturella också, och gick på ett museum som vi helt missade under den tiden vi bodde i Barcelona. Det låg under mark i Barrio Gótico, och visade gamla, framgrävda gator från staden under den romerska tiden. Riktigt intressant!

När man kom upp i marknivå fanns det några riktigt pampiga valv också.

Väl utanför muséet var de igång och byggde mänskliga torn, något man ser då och då när det är lite festligheter på gång i stan. Livsfarligt, enligt min mening. Men ganska fascinerande.

9 kommentarer:

 1. Härligt! Vad arbetade ni med när ni bodde i Barcelona?

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Ser ut att vara en riktigt vacker och mysig stad. Men det där mänskliga tornet alltså... ingenting för mig som är höjdrädd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej bevare mig väl, och det är stackars små barn högst upp. Hu.

   Radera
 3. Hej! Flög ni med Ryan Air från kalmar? Bodde ni på hotell isåfall vilket?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja, det gjorde vi, det var jättebilligt, och hur smidigt som helst! Hotellet vi bodde heter HCC Regente, och ligger i den del av staden vi helst bor när vi är där.

   Radera
 4. Ni verkar ha haft det heeeelt okej i Barcelona ändå. Helt okej. Inte som vi här hemma som njutit av regn, 15 gradig värme och åskväder, nej nej, men helt okej.

  SvaraRadera
 5. Vi såg ett liknande torn. Fascinerande, men jag fattar inte att de vill skicka upp de små barnen sådär högt!!!Jag var ganska glad när de kom ner igen...
  http://www.freedomtravel.se/2013/02/sondag-i-barcelona/

  SvaraRadera
 6. Jag måste skriva upp Barcelona på listan över mina "måste besöka"-städer. Men den kommer nog efter Florens... ;-)

  Tornet...."jösses vilka modiga barn", tänker jag.

  kram
  Lisa

  SvaraRadera