fredag 19 juli 2013

Endivebåtar (och behind the scenes)

Har ni några planer på att bjuda in till drinkmingel och behöver tips på drinktilltugg? I så fall har vi här prima små endivebåtar med ädelostkräm och rostade hasselnötter, som vi fotade till ett tidningsreportage tidigare i somras. Vi passade på att fota bilden när min kompis Lena var här, och hon fick stå i bakgrunden med ett glas bubbel och se lite allmänt "festlig" ut. Och det ser ju festligt ut. Och mycket städat.

Så här såg det ut egentligen. Ett resultat av att stå och hålla i ett kallt glas länge är att man får kall hand. En hand som känns extra kall när man får den på sin öländska, bleka rygg.

Jag flydde fältet, och hon jagade mig med sin iskalla hand, den illvilliga skåningen. Men, men, sådär är det ju med inhyrda fotomodeller. De kan ju vara lite nyckfulla, det har man ju hört.

Endivebåtar med ädelost, bacon och hasselnötter, ca 12-16 st
2 endiver
1 pkt bacon
ca 2 msk hasselnötter
2,5 dl crème fraiche
140 g ädelost
svartpeppar

Strimla baconet, knaperstek det och låt det rinna av på hushållspapper. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, och hacka dem grovt när de svalnat. Blanda samman crème fraiche med ädelost, gärna med en stavmixer, och rör sedan ner bacon och svartpeppar. Plocka bladen från endiverna, och klicka på lite röra på varje blad. Toppa med hasselnötshacket.

1 kommentar:

  1. Det ser ju hur festligt ut som helst, snacka om kalla kårar på ryggen:)
    Och drinktilltugg tackar vi aldrig nej till, varken till tips eller när det bjuds!

    Hoppas att allt är bra med er och att ni har det fint,
    kramar

    SvaraRadera