måndag 29 juli 2013

Kvällar på sommarstugan

Som ni säkert vet vid det här laget, så är familjens sommarstuga en av mina absoluta favoritplatser. Stället har förmågan att få mig att släppa allt annat när jag är där, och bara njuta av nuet.

Hittills i sommar har det inte blivit så många kvällar i stugan som jag velat, men sommaren är ju som sagt inte slut än, och jag hör till den skaran som tycker lika mycket om hösten som sommaren, och jag fullkomligt älskar att vara där när luften är hög och färgerna börjar skifta i gult och rött. Och grilla kan man ju faktiskt göra året om! Just den här kvällen blev det nötkött med sallad och kall sås.

Kvällarna avslutas ofta i de bruna gamla läderfåtöljerna i sällskap av en god bok, och i Olofs fall, en whisky. Den brukar han dock få behålla för sig själv. När det har blivit mörkt brukar man kunna se hur fladdermössen flyger upp och ner i snabba banor kring huset, något jag alltid tyckt är kul. Alla har vi ju våra intressen.

Innan vi går och lägger oss brukar jag röra ihop en omgång fusksurdegsbröd som sedan gräddas till frukost dagen därpå. Det är imponerande vilket flås det är i den där senapsgula gamla 70-talsspisen, ugnen är mycket bättre än den vi har hemma!

Och så lite kaffe, så klart.

För så gott som frukosten smakar på sommarstugan, så gott smakar den inte någon annanstans. Bally håller med, även om han anser sig vara ganska upptagen med att hålla koll på korna som verkar vara ute på morgonpromenad.

10 kommentarer:

 1. Vilka charmiga bilder! Hoppas ni får njuta många härliga dagar i sommarstugan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag hoppas på fler dagar! :-) Önskar även dig finfina sommardagar!

   Radera
 2. Din blogg gör mig så glad Helena!Den är rakt igenom inspirerande och mysig och positiv och rolig läsning med underbara bilder. Tack så mycket :) Önskar dig en fortsatt skön sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för din jättefina kommentar! Det är läsare som du som gör det så roligt att blogga! Stor kram!

   Radera
 3. Den senapsgula ugnen alltså! Min farmor har en likadan grön, racerugn!
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, visst är de coola?! Kan tänka mig att en grön är extra giftig! :-)

   Radera
 4. Så mysigt! Längtar själv till vår sommarstuga. Myyys! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det härligt med sommarstugemys! Kram!

   Radera
 5. Va' mysigt ni verkar ha det då. Den senapsgula ugnen påminner om mormor och morfar som hade en liknande i sitt kök... Undrar om man kan köpa en spis i den färgen längre ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, det kommer säkert tillbaka, ugnar i udda färger. Skulle inte förvåna mig alls. :-)

   Radera