fredag 5 juli 2013

Midsommar och vit sangria - två veckor i efterhand

Att ruva på sina midsommarbilder i två hela veckor kanske är lite länge, men bättre sent än aldrig, som det heter! Vi startade kl. 13.00 med välkomstdrink i form av vit sangria, receptet kommer längst ner i inlägget.

Familj, grannar och vänner var på plats.

Syrran och jag (och Caddan-paddan) hängde i hammocken.

Syrrans lilla Rose hade fått en blomsterkrans dagen till ära.

Efter sillen var det dags för den obligatoriska kubbturneringen.

Det verkade som att syrran i alla fall fick ner någon kloss.

Hundarna tog det ganska lugnt, i alla fall stundvis.

Eller i alla fall tills det var dags för mat, för då vaknade de minsann till liv. Olof hade grillat finfina köttstycken som vi åt med färskpotatis, chimichurri och grillsåser.

Sedan satt vi kvar länge och åt efterrätt och drack vin och kaffe...

...tills mörket började komma så sakteliga. Men riktigt mörkt blir det ju aldrig på midsommarafton.

Och just det - receptet på vit sangria skulle ni ju få! Det är väldigt på en höft, och ger precis så mycket som ni ser på bilden högst upp; två enliterskannor. En mycket somrig och smidig drink, som är mycket, ähurm, lättdrucken.

Vit sangria, blir ca 1,5 liter vätska (frukten fyller upp det till 2 liter)
1 apelsin
1 citron
1 lime
1 flaska vitt vin (jag tog ett friskt och fruktigt)
1 dl konc. flädersaft
ca 6 dl Sprite
isbitar

Ta fram två kannor som rymmer 1 liter vardera. Skiva apelsin, citron och lime, och fördela frukten i kannorna. Häll upp det vita vinet, hälften i varje kanna, och häll i 0,5 dl koncentrerad flädersaft i varje kanna. Fyll sedan upp med Sprite eller motsvarande fruktsoda, ca 3 dl i varje kanna. Häll i några isbitar strax före servering.

3 kommentarer:

  1. Ser inte dumt ut, inte alls faktiskt. Ni är ju väldigt lika, du och din syrra, speciellt när ni är så där blomklädda båda syns det extra tydligt. Och vilken plutta den fina Rose är! Och Olof är tjusig som vanligt i sitt förkläde, Håkans avundsjuka habegär sätter in:)

    See you soon! Fasen så kul det ska bli att ha er här, vi får verkligen hoppas att det blir bättre att se lajv... Fast det är väl klart att det blir:)

    Kramar till er!

    SvaraRadera
  2. Bättre sent än aldrig eller hur;-)
    Lät riktigt smarrigt det där:-)
    Kanska jag ska bjuda på på mitt kalas nästa vecka... :))
    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Jag som älskar citrus var bara tvungen att notera det här receptet med en gång :)

    SvaraRadera