torsdag 18 juli 2013

När man är gästkock i Meny på P1

Idag har jag varit gästkock i matlagningsprogrammet Meny på P1 Sveriges radio. Mycket hyvens! Temat var fruntimmersveckan och godsaker i bersån, så man kan lugnt säga att sändningen höll en jämn sockernivå. Här poserar jag med programledare Annica Triberg. Annica har skrivit ett 30-tal böcker och varit chefredaktör för tidningen Gourmet, och i sommar sänds Meny-programmen bland annat från hennes bakgård.

Och Annicas bakgård, ja den låg lite risigt till där ett tag. När jag skulle bränna av hallonmarängen på tårtan längst upp till höger på bilden blev brännaren helt vild och spottade ur sig en 30 cm eldslåga som inte gick att stänga av, hur mycket jag än vred på alla rattar. Jag får nog reklamera den där brännaren. Det är nästan så man hör hur det fräser till i radion när den lilla gaslågan övergår till full flamma. Men från eld till godsaker - det här bidrog jag med i bersån; chokladmousseplantor, citron- och fläderfromagetårta med hallonmaräng, lavendelglass, dulce de leche-pannacottor med karamelliserade pecannötter och chokladkaka med dulce de leche.

Annica lagade smarriga havreflarn och en somrig persikopaj med kokos- och mandeltäcke, recepten finns här på Sveriges Radios hemsida. Här kan ni även lyssna på programmet i efterhand, i lyssningsarkivet. 

15 kommentarer:

  1. Mmmmmm, det där ser väldigt gott ut ;)
    Ha de gott. Catarina (kollegans hustru)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoho, det var det också, men man var ganska MÄTT efter att ha brakfikat på det sen... ;-) Kram på dig, och ha en jättehärlig semester, jag vet att den börjar nu. :-)

      Radera
  2. Men du så mycket gott! Tror det får bli tv för dig snart. Tänk vad du hade gjort succé med den där lågan! ;-)

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst! Vi skulle kunna kalla det för "Helenas stekheta show".

      Radera
  3. Lyssnade på programmet igår och tyckte det var väldigt bra. De där chokladmousseplantorna ser ju bara så läckra ut. De ska jag ta och prova att göra.
    Kul att få vara med i radio.
    Trevlig helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det är alltid jättekul att göra radio. Man är alltid lite nervöst för att få omotiverad tourettes på sändning, men hittills har det ju gått bra. :-)

      Radera
  4. Berra och jag lyssnade på dig! Gick ju kanon! Hade varit kul att se Annicas min när du höll på att sätta eld på hennes kök, ho ho...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hu ja, de där fina träbalkarna från 1700-talet... vilken fantastisk tur att det inte gick värre, alltså!

      Radera
  5. Har laddat hem programmet nu så jag ska lyssna i dagarna! Så fina saker ni bjöd på! Kram

    SvaraRadera
  6. Det var nog en av de vackraste chokladkakorna jag sett på länge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, man tackar! :-) Den är faktiskt jättelätt att göra.

      Radera
  7. Ojoj, vad kul! Kan man fortfarande ladda hem programmet?
    Tack och ha en fin dag!
    Kram, Marèse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det ser det ut som att man kan, jag spanade precis in hemsidan på radion, och det såg ut som det! :-)

      Radera