torsdag 22 augusti 2013

Pasta med kapris, tomat, bacon och mynta

Tycker ni att det låter konstigt? Det tyckte jag också, när jag såg receptet på den australiensiska bloggen What Katie Ate för ett tag sedan. Men jag gillar ju de där ingredienserna; kapris, bacon och mynta, i alla fall för sig, och tyckte att det vore kul att testa. Och det var det! Kul, alltså. Och gott! Det här kommer vi absolut att laga fler gånger. Nedan följer min egen version av maträtten, originalreceptet kan ni hitta här.

Pasta med kapris, tomat, bacon och mynta, ca 3 portioner
spaghetti för tre
----------
2 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
ca 500 g cocktailtomater
2 msk kapris
blad från 3-4 kvistar mynta
flingsalt
grovmalen svartpeppar
----------
riven parmesan till garnering

Koka pastan medan du tillreder såsen. Inled med att strimla/klipp bacon, och fräs det i en stekpanna tills det blir nästan knaperstekt, låt det sedan rinna av på hushållspapper. Pressa vitlöksklyftorna, hacka löken och fräs mjukt i stekpannan, tillsätt ev. lite olivolja vid behov. Hacka och rör ner tomaterna, och låt allting småputtra samman i några minuter. Tillsätt sedan kapris, mynta och salt och peppar, och låt puttra ett par minuter till. Blanda ner den färdigkokta pastan i såsen, och låt gärna en liten skvätt av pastavattnet få följa med ner i blandningen. Garnera tallrikarna med riven parmesan, och gärna någon extra kvist mynta och ett par extra kapris. 

2 kommentarer:

  1. Det här måste jag ju bara testa nu när snart hösten knackar på och det blir dags för onsdagspastan igen:-) Tack för tipset! Kramar till östkusten!

    SvaraRadera
  2. så gott det där ser ut.

    kram

    SvaraRadera