tisdag 10 september 2013

Sightseeing i Rom

Nu har jag rasslat fram de sista bilderna från Romresan, och här har vi lite hederliga sightseeing-bilder! Så här ser Vatikanen ut från taket på en turistbuss...

Och så här ser det ut inuti. Till vänster har vi en riktigt flådig pelare inne i Peterskyrkan, och till höger har vi djur i marmor.

Overkligt vackra takmålningar till vänster, och konstverket till höger är faktiskt gjort i sten. Mosaik, old style. Helt fantastiskt att man kan skapa något så fint i sten, och för så länge sedan.

Peterskyrkan är nog den mäktigaste kyrkan jag varit inne i, och konstigt vore väl annars. Kyrkan i Siena i Toscana halkar därmed ner på en andraplats. Peterskyrkan stod klar under 1600-talet, och är helt enormt stor, och hög i tak.

Min fina kollega Marija posar framför kyrkan.

Själv poserar jag med ett gäng italienska snutar. Man får inte roligare än man gör sig.

Anna och jag fotar oss själva i turistbussen. Vi är pepp!

Även sighseeingturer kräver sina fikastopp. Här är det dubbel espresso som gäller. Kaffet i Italien är förmodligen det godaste i hela världen, och ingen av kollegorna var väl egentligen särskilt glada över att börja dricka svenskt kaffe igen. Ord i stil med "rävgift" har förekommit.

Ingen sightseeing i Rom utan colosseum! Vi flanerade här en stund, sedan gick vi och åt mozzarella.

Ja, att sammanfatta Rom är ganska lätt; det är helt fantastiskt. Det tar ca 3 timmar att flyga dit, och är billigt med t ex Ryanair från Göteborg. 

8 kommentarer:

 1. Du är ju bara underbar haha! Så fin bild på dig o poliserna ;) Alla andra bilder är så klart fina också, men alltså du passar väldigt bra in med killarna... Ser fantastiskt ut! kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, man tackar! Det var faktiskt poliserna som ville att jag skulle ta kortet, de var hur peppade som helst!

   Radera
 2. Svar
  1. Jag antar att det finns en anledning till varför alla vägar bär dit. Det är så underbart!

   Radera
 3. När åker vi igen? Vilken stad och vilken matkultur!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den där tiramisun alltså...

   Radera
 4. Rom är en av mina absoluta favoritstäder att åka till, är lite sugen på att resa dit i vår igen men vi får väl se hur pepp Calle är på det, haha. Superfina bilder! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur kan han INTE vara pepp på det?

   Radera