tisdag 19 november 2013

Lax- och gurksnittar till Afternoon tea

Inget Afternoon tea utan klassiska snittar! Som ni kanske märkt är jag inne i en Afternoon tea-fas, med clotted cream, shortbread, snittar och allt. Jag har precis haft Afternoon tea-tema i tidningarna jag skriver för, därför rasslar jag ur mig en del teatime-relaterade recept på bloggen nu. Imorgon ska jag lägga upp krönikan också, som handlar om hur sugen jag är på att flanera runt på engelska landsbygden. Men kanske inte dock idag, när man tittar ut genom fönstret. Det är ruggigt som attan. Ikväll stannar jag hemma på Öland och dricker mitt té istället.

Laxsnittar, 8 st
8 skivor vit formfranska
3 msk hackad dill
rivet skal av en liten citron
1 tsk pressad citronsaft
200 g Philadephiaost
100-150 g kallrökt lax

Skär bort kanterna på formfranskorna och dela dem diagonalt tvärs över. Hacka dillen, finriv skalet av citronen och pressa ut 1 tsk saft. Rör sedan samman detta med Philadelphiaosten, och bre på alla skivor formfranska. Lägg laxbitar på hälften av formfranskorna, och lägg över den andra halvan som lock.

Gurksnittar, 8 st
8 skivor vit formfranska
3 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
200 g Philadephiaost
en halv, skivad gurka
3 msk smörgåskasse

Skär bort kanterna på formfranskorna och dela dem diagonalt tvärs över. Hacka dillen och gräslöken, och rör samman med Philadelphiaosten. Bre röran på alla skivor formfranska. Skiva gurkan, och lägg gurkskivor på hälften av formfranskorna. Strö över lite krasse, och lägg över den andra halvan som lock.

4 kommentarer: