tisdag 21 januari 2014

Fröjd af Sverige - otippat i Osby

Häromveckan när mamma och jag var och hälsade på syrran tog vi en dagsutflykt till Osby och besökte butiken Fröjd af Sverige. Ett prima söndagsnöje! Osby är knappast känt för att vara en rafflande metropol, och det är därför riktigt otippat att hitta ett sådant här kvalitetsställe just där.

Fröjd af Sverige är en stor butik med inredning och möbler, som även har en del mitt i butiken där man kan köpa mat och fika och slå sig ner vid något av de rustika borden och äta sig mätt.

Bilderna är tagna med min mobiltelefon, så ni får ha överseende med kvaliteten. Kvaliteten på maten och fikat var det däremot inget fel på, vi åt pasta och fikade på chailatte och kladdkaka.

Hela konceptet med det här stället påminner lite om butiken i Höganäs, där man också kan shoppa inredning, njuta av vackra miljöer och äta både mat och fika.

Stället må se ganska ordinärt ut utifrån, men härinne kan man gott och väl tillbringa ett par timmar. Ett tips om ni har vägarna förbi Osby, med andra ord. 

15 kommentarer:

 1. Jaha, så då tycker du man ska dra till inre Småland. Eller gränsen mellan Skåne och Småland är det kanske... Attans att det ligger där, lär inte ha vägarna förbi på ett bra tag. ;-)

  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag! Själv ska man ju liksom ända till Falkenberg.

   Radera
  2. Jaaaa, det ska ni minsann! Kram kram

   Radera
 2. Ja det må jag säga... Osby är ju inte någon metropol precis. Kul med guldklimpar lite sådär på vischan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, nä, det är inte så många rejvpartyn i sikte där. Men som sagt, det är kul när det händer något!

   Radera
 3. Jag har nog faktiskt varit i Osby... när jag var liten. Min kompis mormor och morfar bodde i närheten (Lönsboda), men nu för tiden är det nog inte så ofta jag har vägarna förbi... Men butiken ser mysig ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog aldrig gått på stan i Osby. Men jag har ätit på en jättemysig liten restaurang där som heter Pecorino!

   Radera
 4. Åh, vad trevligt det ser ut med så mycket fint! Ett liknande stort svart skåp som på den första bilden har vi. Fast det står hos mamma och pappa. Vi får inte plats med det. Varken i lägenheten i stan eller i friggan på landet - fast att det inte får plats på 15 kvm frigga säger sig nog självt :-)

  Grattis till att ha hittat denna pärla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad fint att ha ett sådant skåp! Det vill jag också ha! Ni får skaffa bostad efter möbler nästa gång, helt enkelt. ;-)

   Radera
 5. Sådana här inlägg får oss alltid att fundera lite på att en bil kanske inte hade varit så dumt ändå ibland... det är lite väl långt att cykla dit:) Mer eller mindre livsfarligt för bankontot att läsa:)

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tåget stannar ju faktiskt i Osby, kom jag på nu! Så ni kan hoppa på där om ni åker tåg till t ex ... Kalmar och hälsar på Emmy och mig. :-)

   Radera
 6. Blir inlagd första gången på torsdag… :( På psykiatrisk avdelning, behandlad mot depression och ätstörningar… Kolla min blogg, seanste inlägget där jag beskrivit allt. Vill ha respons o behöver stöttning till 1000 just nu :( skulle va guldvärt att få en kommentar av dig som varit min favorit matbloggare typ så länge jag läst bloggar.. Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer att gå bra, Linnea, det här är ett steg i rätt riktning. Jag har skrivit ett svar inne på din blogg. Stor kram till dig!

   Radera
 7. Ett sånt ställe är ju genialiskt! Fika och shoppa under samma tak.
  Osby är ju nära mina hemtrakter och vi har tänkt att vi ska besöka denna metropol en dag och gå på Brio-museet. Då vet jag var vi ska fika....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad kul! De har jättegott fika, så det kan jag rekommendera. :-)

   Radera