fredag 14 mars 2014

Gino på grillen

Häpp! Då var det fredag! Gud vad härligt. Ikväll äter vi pasta, som vi ofta gör på fredagar, sedan blir det glass i soffan och något avsnitt av den där upphaussade HBO-serien True Detective med en avmagrad Matthew Mc Conaughey som vi har börjat titta på. Vi la ner det där med att orka se en hel film en fredagkväll någon gång när jag passerat 25-strecket. Jag har alltid varit en smygpensionär, jag vet. 

I helgen blir det nog grillat igen, och då kan jag tänka mig ett sådant här litet rart ginopaket i folie till efterrätt, serverat ihop med vaniljglass. Att göra gino på grillen är gott året runt, och eftervärmen på grillen är som gjord för det här lilla knytet med frukt, bär och vit choklad. 

Gino på grillen, 1 paket = 2 portioner
1 kiwi
1 banan
2 dl ananas skuren i bitar
10 jordgubbar (frysta, tinade går bra)
1 msk kokos
en halv lime - rivet skal
25-50 g vit choklad
----------
vaniljglass till servering

Skala kiwin och skär den i bitar. Skiva bananen, och skär ananasen i bitar. Riv loss ett stort ark aluminiumfolie, och vik det dubbelt. Sprid ut kiwi, banan och ananas på foliearket, och placera ut jordgubbarna. Strö över kokos och rivet limeskal. Riv över vit choklad, och vit ihop foliepaketet så att det ser ut lite som en båt. Lägg det på grillens eftervärme och stäng locket. Tiden beror lite på grillens temperatur, men chokladen brukar ha smält och fått lite färg efter ca 5-10 min, då är ginon färdig. Servera med vaniljglass. 

6 kommentarer:

 1. Ja detta är nog den bästa efterrätten man kan göra på grillen.:)
  I grilltider görs detta ofta.Ha en skön söndag.Kramiz../ Agge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det gott! Jag gillar att slänga några skivor ananas på grillen också, och servera med kokosglass. Det är mumma! :-)

   Radera
 2. OH guuud va gott, som allt du gör… <3 :o NU har jag bara 10 dagar kvar inne på psyksjukhuset, sen får vi se vad som händer med mig,,, hoppas på att få komma UT och njuta av GOD mat igen..!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du snart får komma ut! Hoppas att du kommer att känna dig bättre framöver. Men nu kommer ju våren också, och då brukar man alltid bli lite extra glad. :-) Kram på dig!

   Radera
 3. Vilken härlig sommdessert. Jag älskar att ha något snabbt att bjuda på under en middagsbjudning. En härlig variation eller komplement till Snickersen som jag brukar servera till kaffet. http://helenasmatresa.blogspot.se/2014/05/snickersgodis.html

  Allt gott,
  Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen en toppendessert att slänga på grillen under sommarens middagar. Jag ska kolla in ditt snickersrecept, det låter supergott!

   Radera