söndag 20 april 2014

Bloggmiddag i Falkenberg

Förra veckan efter att ha checkat in på Ocean Hotel i Falkenberg dukades det upp till lyxig trerätters bloggmiddag i hotellets egna restaurang.

Maten gick inte av för hackor! Till förrätt fick vi pocherat ägg med sparris och någon vinägrett, något man absolut kan härma nu i vår som förrätt på sina egna middagsbjudningar. I sann matbloggaranda fotade vi maten från alla tänkbara vinklar. Här ser vi Anki med kameran i högsta hugg.

Till huvudrätt blev det hjort med rotfrukter och potatispuré, och till efterrätt en rejäl puck med chokladfondant. Man behövde knappast gå och lägga sig hungrig.

Jag älskar när hotell och restauranger har en vacker inredning som bidrar till en härlig stämning och känsla, och på det här hotellet har man verkligen lyckats med det. Jag hade gärna kunnat tänka mig att "låna hem" (ähurm) de där lamporna, ljuslyktan och fruktfatet. Om det bara inte varit olagligt. Och om det bara fått plats i handväskan. 

10 kommentarer:

 1. Grattis till kommande bebis! Ni går en härlig tid till mötes :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Karin! Vi är jätteglada och ser väldigt mycket fram emot det hela. :-)

   Radera
 2. Jag tyckte också så mycket om inredningen på hotellet! Precis de färger som jag gillar bäst. Mosaiken bakom baren var också i min smak, även om jag vanligen inte gillar blått. Här var det dock så otroligt välvalt. Och maten, maten... Jag måste också åka tillbaka för jag säger som du - jag är inte färdig med det här stället!!! Varma kramar till både dig och Olof!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var det fint? Jag vill också ha såna där kakelplattor. Hoppas verkligen att vi kommer tillbaka dit!

   Radera
 3. Det är ett under att vi ens orkade sätta i oss frukost på morgonen... Dom ska verkligen vara glada över att vi inte hade större bagare än vad vi hade, vem vet hur mycket av inredningen som hade försvunnit då! Håkan var spekulant på soffan och den där champagnekylaren hade ingen av oss tackat nej till. Typiskt att de var så stora saker:)

  Och till Öland kommer vi absolut, fast den där cykleturen i sommar får vi se hur det blir med, bebisen er är ju alldeles nyfödd då och vi vill ju inte störa er då! (Får se vad Anki skyller på nästa gång det andas något om att cykla på semestern!)
  Kramar till er båda finingar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själva hade vi gärna packat ner skinnfåtöljen, om den bara fått plats. Nästa gång tar vi släp. ;-)

   Radera
 4. Det ser verkligen ut att vara riktigt mysigt. Och jag kan ju föreställa mig det trevliga sorlet runt det middagsbordet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du skulle varit där kompis! Vi saknade dig!

   Radera