måndag 14 april 2014

Guacamole

Nu är vi hemma igen efter en toppentrevlig helg i Falkenberg som gått i helt i matglädjens tecken! Det var Malin som organiserat alltihop och bjudit in ett gäng matbloggare till västkusten på en helg fullspäckad med roligheter. Bland annat har vi haft workshop i ett bageri, haft kaffe- och chokladprovning och ätit på Lisa Lemkes pizzeria. Allting kommer att komma upp på bloggen framöver, men än så länge ligger bilderna i kameran och väntar på att vi ska hinna gå igenom dem, så tills dess får ni hålla till godo med Olofs grymma guacamole. Om någon är nyfiken på bloggträffen fram tills uppdateringarna kommer, finns bilder på mitt instagramkonto @baraenkakatill som fick se sig uppdaterat i en chockerande tempo i jämförelse med vad jag brukar rassla ur mig.

Guacamole, ca 4-5 dl
4 st avokado
3 st vitlöksklyftor
1-2 färska chilifrukter
1/2 kruka koriander
2 lime, pressad saft
1 burk färdigköpt chunky salsa á 300 g
salt

Gröp ur avokadona och mortla dem i en mortel, alternativt mosa dem med en drinkmuddlare eller något annat föremål. Hacka vitlök, chili och koriander och rör ner, samt pressa ner limejuice. Rör ner chunky salsa, och smaka slutligen av med lite salt. 

2 kommentarer:

 1. Guckan ser verkligen grym ut! Låter gott med chunky salsa i och det verkar vara bra tryck i den. Ska komma ihåg till nästa gång det blir gucka!

  Jag har hängt med er via Insta och jä-ar vad det togs bilder så jag har inte missat något :-) Ni verkar ha haft en toppenhelg späckad med gott!

  Glad påsk till er!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta! Det var så synd att du inte kunde vara med, men det blir ju fler bloggträffar. Ska prata ihop med med Emmy, det känns onekligen som att det är vår tur... ;-) Många påskkramar till dig!

   Radera