fredag 25 april 2014

Solhaga Stenugnsbageri

Visst hann vi med mycket på bloggträffen? Och det är inte klart än! Ett av stoppen var Solhaga Stenugnsbageri som drivs av Sara, en tjej som lämnade reklamvärlden i storstaden och byggde bageri av uthuset till sommarstugan, och började ett helt nytt liv som bagare.

Vilket vi så klart var väldigt glada för, för hon delade verkligen med sig av sina kunskaper! Hon hade förberett baguetter som vi fick knåda och rulla, för att lära oss hur man gör för att få så mycket spänst som möjligt i brödet.

Och så lärde hon oss hur man gör när man snittar baguetter sådär snyggt också, ni vet sådär som de är snittade i Frankrike. Här står jag och är mycket fokuserad. Och lite rund.

Total koncentration.

Finfint skurna baguetter som åkt in i en av ugnarna. Man skulle ha en ugn med lite mer flås i därhemma, alltså.

Vi fick även lära oss att klippa baguetterna snyggt, så att de såg ut lite mer som gamla tiders bryt- och skådebröd.

Här har vi till exempel en ödla. Eller var det en orm? Lömsk var den i alla fall.

Sara håller även kurser för hemmabagare, och hade jag bara bott lite närmre hade jag skrivit upp mig på en sådan kurs direkt. Men jag är ändå nöjd med det vi lärde oss på workshopen, för det var grejer jag kommer att ha stor nytta av när jag bakar bröd i framtiden.

Visst blev våra baguetter fina? Jag kan eventuellt ha gjort baguetten näst längst till höger. Eventuellt. 

4 kommentarer:

  1. Jättefin!

    PabloD [ www.pablodgourmet.com ]

    SvaraRadera
  2. Där hade jag velat varit med ;-)
    Vi kanske får försöka hitta något på närmare håll och va med bägge två?
    Ha de gott. Kram, catarina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det hade passat dig som bakar så mycket bröd! Fast Micael bakar ju också en hel del. Ni borde ta en weekend på Hotel Ocean och gå en av Saras kurser, det vore ju supermysigt! Ska tipsa Micael om det. Kram!

      Radera