fredag 8 augusti 2014

Baconlindade burgare på grillen

Det var inte igår man uppdaterade bloggen, minsann! Men i nuläget hinns det inte med så mycket alls. Lily är ett vaket barn som är nyfiken på världen och vill vara med, och är vaken i stort sett hela dagarna. Tid för bloggen lär jag få så småningom. Men nu har vi i alla fall börjat komma ut och göra saker med Lily, idag var vi till exempel i Borgholm och åt glass och turistade i slottsruinen, samt pensionärsåkte lite på vägarna runt omkring. Att pensionärsåka med bilen har nått en helt ny dimension sedan man fick barn.

För, ähurm, ett par veckor sedan utlovade jag ett recept på baconlindade burgare på grillen, och här kommer det:

Baconlindade hamburgare på grillen, 4 st
1 gul lök
500 g nötfärs
0,5 dl grädde
1 ägg
1 msk chipotle paste
salt
----------
8 skivor bacon (1-2 pkt)
1 pkt cheddarost (styckförpackade skivor)

Dressing:
1 saltgurka
2 msk majonnäs
2 msk ketchup
1 tsk chipotle paste

Vitlökssmakande hamburgerbröd:
1 liten limpa lantbröd
0,5 dl olivolja
2 vitlöksklyftor

Börja med att göra hamburgerdressngen. Hacka saltgurkan, och blanda den med majonnäs, ketchup och chipotle paste. Ställ in i kylen. 
Skiva upp 8 skivor lantbröd. Häll upp olivolja i en kopp, pressa ner 2 vitlöksklyftor och pensla alla 8 skivor med vitlöksoljan. Låt brödskivorna ligga och dra medan du gör i ordning hamburgarna. 
Till hamburgarna - hacka löken och rör samman den med nötfärs. Rör ner grädde och ägg, och krydda med chipotle paste och salt. Forma 4 st biffar och linda in varje biff i 2 baconskivor, ungefär som ett kryss. Grilla biffarna, och lägg på en ostskiva på varje biff när den nästan är klar. Grilla vitlöksbröden som ska användas som hamburgerbröd, och montera sedan ihop hamburgarna. Servera med dressing, sallad och valfritt potatistillbehör.

6 kommentarer:

  1. Det är mycket som får en ny innebörd när man får barn. Fast på positivt vis!
    Jag vet knappt vad jag ska skylla mitt skrala bloggande på.
    Hamburgaren ser helt galet god ut. Jag älskar när de är toppade med massor av ost. Det kan aldrig bli för mycket ost.
    Ha det gott. Kramar.

    SvaraRadera
  2. Ja det är ju inte så mycket att bestämma själv längre. ...☺ Vi hade ett sovande barn så jag hann med hur mycket som helst. Nu är det annat... Burgare är verkligen så gott och varierara gärna. Festligt med bacon lindat.

    SvaraRadera
  3. Äsch, på ren svenska, skit i bloggen:) Vi tycker ni gör helt rätt prioritering, familjen är väl mycket viktigare än bloggen och ett barn är väl viktigast att ägna sin tid åt om nåt! (Och det kom väl från rätt ... vi som inte har några själv:))
    Hur som haver, burgaren ser ljuvligt smarrig ut, kladdig och massa gott på den precis som det ska vara!

    Kramar på er alla tre!

    SvaraRadera
  4. Herre min tid så gott det ser ut! :D

    SvaraRadera
  5. Skönt att höra att ni har det bra!
    Ta hand om er:)

    SvaraRadera
  6. WOW det där ser så smaskens ut att det bara vattnas mmm :) hoppas du får en solig hösthelg.

    Ny post ute...Härliga kokosfett naturens under :)

    LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion

    SvaraRadera