torsdag 1 oktober 2015

Bärsallad med halloumi

Då var det oktober då, minsann. I klassisk supertaggad bloggaranda skulle man kunna skriva något i stil med "Välkommen härliga Oktober!" Men oktober månad har aldrig hälsat mig välkommen. Eller det har den ju visst gjort, jag är ju faktiskt född i oktober. Jaja. Trevligt med ny månad, i alla fall. Och även om det blir allt kallare ute, finns det både björnbär och hallon ett litet tag till, och de smakar supergott i en sallad ihop med lite mynta, basilika och stekt halloumi. Låter det konstigt? Det smakar helt underbart, jag lovar! Sötsyrliga bär, salt halloumi, uppfriskande mynta och så lite knapriga pecannötter på det. Gott!

Bärsallad med halloumi, 2 portioner:
50 g pecannötter
1 nypa flingsalt
50 g mangold eller spenatblad
1 basilikaplanta
3 kvistar mynta
150 g halloumiost
100 g björnbär
100 g hallon

Dressing:
3 msk olivolja
2 tsk flytande honung
1 tsk vit balsamvinäger
Salt och peppar


Börja med att rosta pecannötterna i en torr stekpanna ihop med en nypa flingsalt. De är klara när de börjar dofta och bli något mjuka. Skölj mangolden och skär den i bitar. Plocka bladen från basilikan och myntan och blanda med mangolden, och fördela på två tallrikar. Skiva och stek halloumin i olivolja eller smör, och fördela över salladen. Strö över björnbär och hallon. Vispa ihop dressingen och ringla den över salladen. Avsluta med att strö över nötterna.

4 kommentarer:

  1. Åh vad läckert och gott det ser ut! Halloumi har vi saknat sedan vi lämnade Sverige. Har letat överallt, men inte hittat...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaså, det trodde jag inte skulle vara så ovanligt i övriga Europa? Där ser man! Ni får åka till Grekland och äta lite annars. ;-)

      Radera
  2. Låter inte ett dugg konstigt någonstans faktiskt, tvärtom så klingar det ljuvligt i våra öron! Dessutom är detta ju en sån där vacker sak som man äter med ögonen också, tjusigt värre!
    Ha nu en fin oktobervecka, välkommen eller inte:)
    Kramar på er alla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Jo, det faktiskt jättegott. :-) Kram på er!

      Radera