fredag 25 mars 2016

Vaniljkvarg med rårörd blåbärs- och myntakompott

Då var det dags för lite påskledighet! Idag har vi stångats på ICA med resten av ortsbefolkningen och alla sommarstugeägare som kommer ner till sina stugor på Öland för premiärhelg. Imorgon blir det kall buffé till påskmiddag med resten av familjen. Men först ska det ju ätas lördagsfrukost, och här kommer ett gott tips på vad som kan serveras till det - Vaniljkvarg i glas med rårörda myntablåbär och digestivesmul. Friskt, gott och mättande tack vare kvargen.

Blåbärs- och myntakompott:
225 g frysta,  tinade blåbär 
0,75 dl strösocker
10 myntablad
0,5 lime - skalet

Till servering:
Ca 3 dl vaniljkvarg (alt. turkisk yoghurt)
4 digestivekex – smulade

Låt blåbären tina och lägg dem sedan i en skål. Rör ner socker, myntablad skurna i bitar och rivet skal av en halv lime. Låt stå i ca 30 min så att smakerna får dra ihop sig.
Vid servering: Fördela en klick vaniljkvarg (vaniljyoghurt eller turkisk yoghurt går också bra) i fyra glas. Lägg på blåbärsröra, och lägg på ytterligare en klick kvarg. Avsluta med att smula ett digestivekex över varje portion. 

5 kommentarer:

  1. Alltså, det både ser så otroligt och låter något otroligt gott och inbjudande ut! Vi vill ju bara dra ut stolarna, slå oss ner och mumsa på en långfrukost vid ert bord:)

    Kramar i massor till er, hoppas påsken varit skön oavsett hur mycket/lite trängsel Öland fått.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ni är SÅ välkomna hit på långfrukost, och till att bidra till trängseln på Öland! :-) (Som knappt var märkbar.)

      Radera
  2. Snofsigt värre det! Den där smöriga giffeln hade jag inte sagt nej till heller...

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hähä! Nä, den satt fint. Vi brukar ha croissanter i frysen som vi penslar med vatten och kör ett par minuter på 225C för att få tillbaka frasigheten i dem. Sen äter vi dem. Varje helg! Kram på dig!

      Radera
  3. Åh det där såg gott ut!
    kram Karin

    SvaraRadera