tisdag 17 maj 2016

Parmainlindad balsamicokyckling

Här kommer ett riktigt hyvens recept på hederlig helgmat som alla gillar; parmainlindad kycklingfilé med gräddig balsamicosås, toppad med färska cocktailtomater och basilika. Rätten går dessutom jättebra att förbereda i förväg, och kan stå klar i kylen och bara stoppas in i ugnen när gästerna kommer. 

Parmainlindad balsamicokyckling, 4-5 portioner
3 kycklingfiléer
svartpeppar
ca 15 skivor parmaskinka
4 dl grädde
2 msk balsamvinäger
4 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta, pressad
----------
Till servering:
250 g cocktailtomater
Några kvistar basilika

Dela kycklingfiléerna i ca 5-6 bitar vardera, peppra och bryn dem sedan i smör eller olja. Lägg över på fat och låt svalna 5-10 min. Rulla in varje bit i en skiva parmaskinka, och lägg dem med skarven nedåt i en smord form. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök, och ta några varv med pepparkvarnen. Häll blandningen över kycklingrullarna, och sätt in formen i mitten av ugnen på 225C i ca 15 minuter. Halvera cocktailtomaterna och riv sönder basilikabladen med fingrarna. Strö över tomater och basilika precis före servering. Servera med pasta, ris eller potatis. 

2 kommentarer:

  1. Hyvens, indeed! Pressad potatis på tallrikarna så vi inte missar en endaste droppe av den smarriga såsen.

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Det där ser fruktansvärt gott ut! Skall laga till helgen ;-)

    SvaraRadera