fredag 12 augusti 2016

Blåbärsyoghurt med vanilj

Den här blåbärsyoghurten är en riktig sensommarklassiker hemma hos oss. Jag har gjort den i flera år, och när jag var och hälsade på syrran häromveckan hade hon fjäskat med att göra en omgång hon också. Receptet är superenkelt:

Blåbärsyoghurt med vanilj:
1 liter naturell yoghurt, 3%
1 vaniljstång
1,5 dl socker
2 dl blåbär (minst)

Häll vaniljyoghurten i en bunke. Snitta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i yoghurten. Rör ner sockret, och sist blåbären. Den här yoghurten behöver stå över natten för att vaniljsmaken ska hinna sätta sig. På morgonen - häll över bunkens innehåll i en piffig glaskanna och servera. Jag har testat att göra den även med frysta blåbär, men det är ingen hit, det blir för blaskigt. Så man får passa på nu istället, när de svenska blåbären är i säsong. Den håller sig fint i kylen i flera dagar. 

2 kommentarer:

  1. Gjorde den här igår och åh vilken god frukost imorse!:) tack:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att höra! Kul att du provade. :-)

      Radera