söndag 18 december 2016

Frozen cheesecake med pepparkakor

Bara sex dagar kvar till jul nu! Har ni bestämt vad ni ska ha till efterrätt än? Eller kör ni kanske på inbitna klassiker som ris á la malta? Personligen tycker jag att man ofta är för mätt för att få ner det efter julmaten, jag föredrar sådant som slinker ner lite lättare, trots att magen spänner åt alla håll. Här kommer en alldeles förträfflig frozen cheesecake som man kan förbereda flera dagar i förväg och låta vänta i frysen till servering. Den är som klassisk frozen cheesecake, fast med smulade pepparkakor istället för digestivekex. Omväxling förnöjer.

Frozen cheesecake med pepparkakor, ca 8 portioner:
Ca 150 g pepparkakor
3 dl vispgrädde
2 rågade tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl socker
100 g Philadelphiaost

 Smula pepparkakorna för hand i en bunke eller mortel. Vispa grädden ihop med vaniljsockret för sig, och vispa äggulorna med sockret för sig. Tillsätt Philadelphiaosten till äggulorna och sockret, och vispa lite till. Blanda ner grädden, och rör om ordentligt med en slev. Häll smeten i en frysbar form, och varva den med pepparkakssmulorna. Avsluta med ett täckande lager pepparkakssmulor. Frys i minst 5 timmar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar