måndag 19 december 2016

Saffransdrömmar - och en vinnare

Crock-Pot-tävlingen är avgjord! Vad många ni var som ville vinna, över hundra stycken. Och jag skulle så gärna vilja ge en Crock-Pot till er allihop, speciellt till alla småbarnsföräldrar därute som har svårt att få vardagen att gå ihop och som vill servera bra mat till barnen. Vann gjorde @liamiaolsson, som har blivit kontaktad på direkt-instagram.

Jag hade gärna bjudit er andra på saffransdrömmarna på bilden ovan, men sanningen är att de är slut. Jag bakade dem på mjölkfritt margarin, och de gick åt snabbt. Prima bjudbaka att ha i frysen i december när man får gäster, den tinar på en minut. Så här gör man:


Saffransdrömmar, 40 st
100 g smör
2,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 pkt (0,5 g) saffran
1 dl matolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl mjöl

Sätt ugnen på 150C. Rör rumsvarmt smör mjukt ihop med socker, vaniljsocker och saffran. Rör ner oljan, lite i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner dem i degen och knåda den på bakbord. Dela degen i två delar. Forma 20 bollar per plåt, som sedan gräddas i mitten av ugnen i ca 20 min vardera. Låt kakorna svalna på galler, och förvara dem sedan i en burk, eller frys in dem.

2 kommentarer:

  1. Ett stort Grattis till vinnaren!! Och önskar er en GOD JUL!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Maritha! Önskar dig detsamma! Stor kram!

      Radera