måndag 16 januari 2017

Grekisk yoghurt med vanilj som bas

Goderafton! Jag tittar in med ett litet frukosttips så här på kvällskvisten. Det är så enkelt att recept inte behövs; köp dig en bunke grekisk yoghurt. Den är inte lika syrlig som den turkiska, och smakar fett och gott. (Fett ÄR gott, det är bara att erkänna om du inte gjort det än.) Rör ner ett par matskedar socker (mängd beroende på samvete) och fröna från en urskrapad vaniljstång. Vaniljstången kan också få åka ner. Låt sedan detta stå över natten så att sockret slutar vara knastrigt och vaniljstången hinner sätta smak. Sedan har du en hyvens yoghurtbas att partaja till dina frukostar med. Den är väldigt mättande, så det behövs inte så mycket. På bilden serveras yoghurten med kanelkryddade äppelbitar, men det skulle lika gärna kunna vara jordgubbar, blåbär, hallon eller något annat trevligt. Kanske bitar av blodapelsin, som är i säsong just nu? Eller bara lite granola?

1 kommentar:

  1. Älskar den feta yoghurten. Äter ofta med frukt och müsli till frullen eller mellis. 👍👍👍

    SvaraRadera