fredag 17 februari 2017

Glasspinnar på vaniljyoghurt och bär

Då var det fredag igen! Härligt med helg snart, och plusgrader. I veckan har solen skinit så att man fått riktiga vårkänslor. Solen har värmt ansiktet för första gången på flera månader, och varje år när den gör det för första gången så blir man påmind om att det faktiskt kommer att bli en vår och sommar i år också. Man har liksom glömt bort att det kommer att komma ljusare tider. Någonstans i bakhuvudet vet man ju att våren och sommaren kommer att komma, men man har liksom slutat att tro på det själv. 

Och när solen kommer blir man ju sugen på GLASS! De här glasspinnarna är ganska mättande, och mindre onyttiga än klassiska glasspinnar. Jag gjorde dem till ett mellanmålsreportage till tidningarna jag skriver för, och de innehåller grekisk yoghurt, vaniljstång, bär och granola. 

Yoghurtpinnar med bär och granola, 8-10 st
500 g grekisk yoghurt
0,5 vaniljstång
1 msk socker
225 g hallon
1,5 dl granola/müsli av valfri sort (jag kör på Start)

Tina hallonen om de är frysta och mosa dem lätt med en gaffel, ställ åt sidan. Snitta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och rör samman dem med yoghurt och socker. Varva yoghurt, hallon och granola i pinnglassformar (lägg dock inte granola i toppen på glassen, då blir den kvar i formen), och frys sedan i minst 4-5 timmar, gärna över en natt. 

2 kommentarer:

  1. Heej! Var har du köpt dom glassformarna? har letat och letat! länka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag har köpt dem på amerikanska Ebay! De säljs där hela tiden, sök på Norpro popsicle molds så får du massa bra träffar. :-)

      Radera