tisdag 21 februari 2017

Mandelgröt med rårörda myntabär

Häromdagen testade jag ett recept på mandelgröt som jag rivit ut ur en Femina-tidning. Femina är för övrigt riktigt bra har jag upptäckt, nu när man är lite ähurm, äldre. Receptet kommer från deras matbloggare Diadonna. Gröten är riktigt mättande, och består kort och gott av mandelmjöl och kokosmjölk och lite salt. Jag har toppat den med rårörda blåbär och lite mynta. Här kommer proportionerna:

Mandelgröt, 1 stor portion:
2 dl kokosmjölk, Alpros original med ris
2 dl mandelmjöl
ev. en liten nypa salt
frysta bär till topping

Blanda mandelmjöl och kokosmjölk i en kastrull, tillsätt lite salt om så önskas. Koka upp och låt småputtra ca 3 min. Känns gröten för tjock kan man alltid späda med lite mer kokosmjölk, och blir den för tunn kan den göras tjockare med mer mandelmjöl. Toppa med tinade bär, t ex rårörda i lite socker och hackad mynta, eller vallmofrön som Diadonna gör. Ät och känn dig nyskapande!

Och så kör vi en dagens bild på lilla Evelyn också! Den runda lilla hamstern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar