tag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post5281168632487054127..comments2023-09-28T17:28:12.986+02:00Comments on Bara en kaka till...: Det där med macaronsHelenahttp://www.blogger.com/profile/06804633407531815679noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-16505925460049898522014-05-13T20:44:10.980+02:002014-05-13T20:44:10.980+02:00Aha! Jag vispade ju faktiskt min äggvita som attan...Aha! Jag vispade ju faktiskt min äggvita som attan, och smeten kändes vädligt torr. Ska tänka på det till nästa gång, tack för tipset!Helenahttps://www.blogger.com/profile/06804633407531815679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-32897674817294914062014-05-13T20:43:25.136+02:002014-05-13T20:43:25.136+02:00Ååh, 10 minuter från kontoret, vilken LYX! Tänk va...Ååh, 10 minuter från kontoret, vilken LYX! Tänk vad jag skulle mumsa om jag hade det! Och vad fattig jag till slut skulle bli! Kram!Helenahttps://www.blogger.com/profile/06804633407531815679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-63794962295591753762014-05-13T20:42:40.027+02:002014-05-13T20:42:40.027+02:00De VAR faktiskt goda. De VAR faktiskt goda. Helenahttps://www.blogger.com/profile/06804633407531815679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-56858670145917503492014-05-13T20:42:27.849+02:002014-05-13T20:42:27.849+02:00Minsann! Min tyll är ganska risig, det motiverar j...Minsann! Min tyll är ganska risig, det motiverar ju onekligen inköpet av en ny. Tack för tipset! :-)Helenahttps://www.blogger.com/profile/06804633407531815679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-61102549330476951112014-05-13T20:41:46.454+02:002014-05-13T20:41:46.454+02:00Hej, och förlåt för sent svar! De kommer från Para...Hej, och förlåt för sent svar! De kommer från Paradisverkstan som ligger i Färjestaden där jag bor. Men man kan köpa dem oavsett var i Sverige man bor, hos DesignOnline:<br />http://www.designonline.se/SearchResult/sek1&key=paradisverkstanHelenahttps://www.blogger.com/profile/06804633407531815679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-32514889962262465682014-05-13T20:40:07.149+02:002014-05-13T20:40:07.149+02:00Haha, jag vet, jag trodde också att det var överdr...Haha, jag vet, jag trodde också att det var överdrivet. Men de är verkligen svingoda. Speciellt Marys. Helenahttps://www.blogger.com/profile/06804633407531815679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-92197579173982106582014-05-13T20:39:29.159+02:002014-05-13T20:39:29.159+02:00Nä, jag köper hellre.
Åh, jag mår finfint än så lä...Nä, jag köper hellre.<br />Åh, jag mår finfint än så länge! :-) Kram på dig!Helenahttps://www.blogger.com/profile/06804633407531815679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-37658996558963972452014-05-13T20:38:46.816+02:002014-05-13T20:38:46.816+02:00Hihi, det är sant. Och de var ju goda. Puss på dig...Hihi, det är sant. Och de var ju goda. Puss på dig kompis! :-)Helenahttps://www.blogger.com/profile/06804633407531815679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-28346529114508928222014-05-13T20:38:22.667+02:002014-05-13T20:38:22.667+02:00Tack Anne för din härliga kommentar! Själv säger j...Tack Anne för din härliga kommentar! Själv säger jag ytterst fula ord när jag bakar macarons (vi pratar könsord, alltså, så illa är det). Men jag håller med dig, tacka vet jag rabarberpajer. Har gjort en i veckan nu de senaste veckorna. :-) Kram!Helenahttps://www.blogger.com/profile/06804633407531815679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-89628047395864370622014-05-12T19:07:04.387+02:002014-05-12T19:07:04.387+02:00Att de blir toppiga beror ofta på att man vispat ä...Att de blir toppiga beror ofta på att man vispat äggvitan för hårt. Den ska vara tjock men absolut inte som maräng, risken att de spricker ökar också om man vispar in för mycket luft.<br />Om man nu ändå råkar vispa in för mycket luft och de blir mycket hårda, kan man blöta ner fingret och släta ut toppen något. Att låta dem vila i rumstemperatur är också viktigt, minst 30 minuter, men gärna en timme eller två<br /><br />Lycka till! // Anders<br />www.facebook.com/acephoto.seAndershttp://iconosquare.com/acephoto_Senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-86610015298391516492014-05-12T13:09:42.104+02:002014-05-12T13:09:42.104+02:00Ajdå, jag har också bara provat en gång och de ble...Ajdå, jag har också bara provat en gång och de blev fula men goda och jag trodde (hoppades) att det var pga att jag inte hade malt mandeln fint nog, men det verkar ju inte så... :/ Kanske ger det ett försök till. Men tur att Laduree har en butik 10 min från kontoret iaf, för liksom du är jag en fena på att ÄTA dem. KramMatarkivethttps://www.blogger.com/profile/00725512993895407826noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-71656888511690898732014-05-11T20:36:00.390+02:002014-05-11T20:36:00.390+02:00Hihi, sötnos.. Ser supergod ut iaf! <3Hihi, sötnos.. Ser supergod ut iaf! <3Mary - m.ade b.y m.aryhttp://www.madebymary.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-87387708224454751852014-05-09T22:26:27.272+02:002014-05-09T22:26:27.272+02:00Jag såg på något matprogram att om macronerna blir...Jag såg på något matprogram att om macronerna blir toppiga är det för att man använder en för liten tyll. Men vad vet jag? Jag tål inte mandel så jag har aldrig sett någon anledning att prova ;-) Men det viktiga är ju att de smakar gott! Johannahttp://enskaninginorrland.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-13944866746591825902014-05-09T19:27:17.666+02:002014-05-09T19:27:17.666+02:00Var har du hittat de fina ljusstakarna?<
<Me...Var har du hittat de fina ljusstakarna?<<br /><Med vänlig hälsning <HelenaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-85543982662788651522014-05-08T15:15:46.105+02:002014-05-08T15:15:46.105+02:00Skitmacarons! Jag har inte ens vågat mig på att ba...Skitmacarons! Jag har inte ens vågat mig på att baka dom då jag läst hur svårt det är och det var inte alls länge sedan jag smakade på min allra första. En fransk liten macarone på plats i Frankrike som hette barbapappa! Den var blå och perfekt rund.Jag dog lite av smakupplevelsen eftersom jag trott att denna lilla grej varit hajpad. Jag fick äta upp min hatt och numera älskar jag macarones.Ann-Sofi Matsafarihttp://www.matsafari.nunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-71296404462086637262014-05-07T21:22:18.700+02:002014-05-07T21:22:18.700+02:00Ha ha ha, så befriande att höra!!!
Ja, jag kan int...Ha ha ha, så befriande att höra!!!<br />Ja, jag kan inte ens tänka att jag skulle ge mig på det.<br />Men äta dem, det gör jag med glädje;-)<br />Hur mår du nu? Jag har en kompis som ska ha i slutet på maj här nu, alltså den där bebismagen.<br />Det är det vackraste jag vet!!!!!<br />Kram Anna Ekenäslivhttp://www.ekenasliv.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-71403002376004658652014-05-07T20:42:06.971+02:002014-05-07T20:42:06.971+02:00Dina macarons var gjorde med kärlek (kanske med en...Dina macarons var gjorde med kärlek (kanske med en liten släng av ilska :- ) )och dessutom var dom till mig. Dom var jäääättegoooda. Love you!Marijanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8310609602782090786.post-76727295432140101562014-05-07T20:38:52.242+02:002014-05-07T20:38:52.242+02:00Usch! Känner igen det där när det inte fungerer......Usch! Känner igen det där när det inte fungerer... Jeg tror att jag aldrig har sagt så många fula ord som när vi bakade pepparkakshuset förra julen, jag är fortfarende ARG när jag tänker på den heta sockern. Får hoppas att jag har hunnit lugna ner mig lite till nästa gång. Eller första gången jag bakade en budapestrulle till exempel, som födelsedagstårta. Den sprack och det var grädde överallt. Tyvärr fick jag bjuda födelsedagsbarnet ändå, och alla gäster. Jag verkligen hatar när det inte blir som jag hade tänkt mig. <br />När det inte blir snyggt, tänker jag att huvudsaken är att det smakar gott. Det är väl ändå lite därför man bakar... <br />Änten ägnar du nu din tid åt att vara lite irriterad för du inte kan lika bra som din kompis Mary eller du gör det som du är bra på och blir ännu bättre. <br />Kram<br />Anne<br />Ps. Jag slänger nu en rabarberpaj i ugnen, det går inte att mislyckas med en sån, ingen ståller höga krav på hur den ska se ut eller hur?<br />Annenoreply@blogger.com